”Αόρατος” αχυρώνας σε πάρκο της Νέας Υόρκης αντανακλά το τοπίο γύρω του

Ο “αόρατος” αχυρώνας (Invisible Barn), σχεδιασμένος από το στούντιο stpmj με έδρα τη Νέα Υόρκη, βρίσκεται στο πάρκο Socrates Sculpture στο δήμο Queens της Νέας Υόρκης, αντανακλώντας το τοπίο γύρω του, αφού η ξύλινη δομή είναι ντυμένη με αντανακλαστική ταινία στις επιφάνειές της. Η δομή, η οποία είναι διαμορφωμένη σε σχήμα αχυρώνα, στην πραγματικότητα είναι ένα μακρόστενο παραλληλόγραμμο, αποφεύγοντας την πυκνή βλάστηση των δέντρων.  
Τα διαμορφωμένα ανοίγματα με διάφορα μεγέθη και βάθη – τα οποία υποδηλώνουν τα παράθυρα και τις πόρτες – επιτρέπουν στους επισκέπτες να ελιχτούν μέσα, έξω και γύρω από τη δομή, και να αντιλαμβάνονται τις διαφορές μεταξύ του πραγματικού και του αντανακλώμενου τοπίου. 

Ο “αόρατος” αχυρώνας, ο οποίος προσθέτει νέες εμπειρίες και αλληλεπιδράσεις με τους χρήστες, ήταν μία από τις δέκα αξιόλογες συμμετοχές στο φετινό δημοφιλή διαγωνισμό Folly, ο οποίος καλεί τους νέους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο, να προτείνουν σύγχρονες ερμηνείες τρέλας της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

 

More from DrTeddy

Πολυτελή προβλήτα δίνει συνέχεια στην παραλία μέσα στη θάλασσα

Το στούντιο Nuvist Architecture and Design σχεδιάσε μία πολυτελή προβλήτα- σαλόνι  με...
Read More