Ένα μποτιλιάρισμα 70 ετών

Αν νομίζεις ότι το νεκροταφείο αυτοκινήτων που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι κάποιο μεταποκαλυπτικό σκηνικό κάποιας sci-fi ταινίας έχεις άδικο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία αυτοκινήτων στον κόσμο και βρίσκεται στην περιοχή Chatillon στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, τα αυτοκίνητα αφέθηκαν στην τύχη τους από Αμερικάνους στρατιώτες κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μη μπορώντας να τα στείλουν πίσω στις ΗΠΑ αποφάσισαν να τα κρύψουν στο δάσος. Οι ντόπιοι, όμως, διαφωνούν λέγοντας ότι απλά πρόκειται για αυτοκίνητα που εγκαταλείφθηκαν μετά τον πόλεμο.

Στην πραγματικότητα, στην περιοχή υπήρχαν τέσσερα διαφορετικά νεκροταφεία οχημάτων με 500 και παραπάνω κομμάτια, αλλά πολλά κλάπηκαν ή μετακινήθηκαν. Τελικά, για περιβαλλοντικούς λόγους, ο τόπος εκκαθαρίστηκε πλήρως το 2010.

Οι φωτογραφίες πάντως έχουν κάτι το ανατριχιαστικό.

belgium-traffic-jam-001 belgium-traffic-jam-011 belgium-traffic-jam-010 belgium-traffic-jam-009 belgium-traffic-jam-008 belgium-traffic-jam-007 belgium-traffic-jam-006 belgium-traffic-jam-005 belgium-traffic-jam-004 belgium-traffic-jam-002

More from DrTeddy

The Image Story: η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία

Μπορεί “μια εικόνα ν’ αξίζει όσο χίλιες λέξεις”, αλλά συχνά η εικόνα,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *