Οι λιωμένες παντόφλες του Satsuki Ohata

Ίσως ένα από τα πιο πρακτικά αντικείμενα που έχουμε δει εδώ πέρα στο AllFlavors.Net, είναι οι παντόφλες που σχεδίασε ο Ιάπωνας Satsuki Ohata (εμπνευσμένος από το φοντί – fondue!), ένα ζευγάρι υποδήματα που ταιριάζουν ακριβώς στο πόδι που τα φοράει γιατί έχουν “σχεδιαστεί” αποκλειστικά γι’ αυτό.

Βάζεις το πόδι σου σε υγρό PVC, που βγαίνει σε διάφορα χρώματα, αυτό “αγκαλιάζει” ακριβώς το σχήμα του ποδιού σου σαν μαλακός γύψος και καθώς στεγνώνει ένα αναπαυτικό παπούτσι σχηματίζεται, έχοντας όλη την απαραίτητη ελαστικότητα για να το βγάζεις και να το ξαναφοράς. Είναι, φυσικά, εύκολο στο καθάρισμα και μπορείς να το φοράς οπουδήποτε, σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους.

Μπορεί να μην έχει το ιδανικό σχήμα που θα έκανε ένας σχεδιαστής υποδημάτων, αλλά είναι τόσο πρακτικό που αξίζει να θυσιάσεις την αισθητική για χάρη της εργονομίας.

fondue-slippers-002 fondue-slippers-010 fondue-slippers-009 fondue-slippers-008 fondue-slippers-007 fondue-slippers-006 fondue-slippers-005 fondue-slippers-004 fondue-slippers-003

Tags from the story
, , ,
More from DrTeddy

playLAND: installations από φουσκωτά της θάλασσας

Το αρχιτεκτονικό studio LIKEarchitects, ξεφεύγοντας από πιο “βαριά” projects, έστησε τρία σετ πολύχρωμες...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *