Κοσμήματα με χώμα που σιγά σιγά εξαφανίζεται

Η σειρά κοσμημάτων της Ισλανδής Ágústa Sveinsdóttir εξερευνά την παροδικότητα των αντικειμένων χρησιμοποιώντας ένα ασυνήθιστο υλικό: το χώμα. Συνδυασμός χώματος και μετάλλου κάνει αυτούς που φορούν τις δημιουργίες της να νιώσουν πάνω τους την αλλαγή και τη φθορά, καθώς το κόσμημα αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου.

In this world everything existing is linked to the process of birth, decay and disappearance. That is the way of life, the way of nature. Inspired by the tradition of the symbolic Vanitas paintings, the Dust collection is a reminder of the transience of all earthly pursuits and how it can be a motive for .

Η  Sveinsdóttir ήθελε να σπάσει τις παραδόσεις και να χρησιμοποιήσει για τις δημιουργίες της υλικά που θεωρούνται μικρής αξίας. Διάλεξε το χώμα, το τελευταίο στάδιο της αποσύνθεσης, που “υπάρχει παντού από πάντα”, όπως λέει η ίδια. Το συλλέγει από εγκαταλελειμμένες φάρμες της Ισλανδικής επαρχίας, από μέρη που η ανθρώπινη επέμβαση είναι σχεδόν ανύπαρκτη και ο χρόνος έχει σταματήσει. Χρησιμοποιώντας βιοδιασπώμενη κόλλα, προσαρμόζει το χώμα πάνω στο μέταλλο και το χρησιμοποιεί για να καλύψει βραχιόλια ή δαχτυλίδια. Με το πέρασμα του χρόνου, τα σωματίδια σιγά σιγά αποκολλώνται αποκαλύπτοντας τον μεταλλικό σκελετό, μια διαδικασία κανονικής αποσύνθεσης.

dust-jewlery-009 dust-jewlery-008 dust-jewlery-007 dust-jewlery-006 dust-jewlery-005 dust-jewlery-004 dust-jewlery-003 dust-jewlery-002 dust-jewlery-001 dust-jewlery-011

More from DrTeddy

Barisieur: το ξυπνητήρι που έχει έτοιμο τον καφέ σου

Ο Joshua Renouf, designer που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, έφτιαξε το “Barisieur”, ένα...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *