Μικρό καταφύγιο γίνεται ένα με το έδαφος

Αν και στη αρχή φαίνεται σαν ένα σπιτάκι με λαϊκή αισθητική, οι λεπτομέρειες του είναι που κάνουν τη διαφορά. Το μικρό αυτό καταφύγιο, σχεδιασμένο από τον Alex Wyndham, βρίσκεται στην Καλιφόρνια και περιέχει μια υπέροχη ιδέα: την ανύψωση του εδάφους και την κατεύθυνση του πάνω στη σκεπή της κατασκευής, κάνοντας τη μέρος του περιβάλλοντος, καθώς λουλούδια και φυτά φυτρώνουν πάνω της, αναφέρει σχετικά η ιστοσελίδα likeart.gr.
Για την κατασκευή του καταφύγιου χρησιμοποιήθηκε ανακυκλωμένο ξύλο πεύκου που, μπορεί να φαίνεται σκληρό, αλλά ακολουθεί την ιδέα του σχεδιαστή σχετικά με την ενσωμάτωση στο γύρω περιβάλλον. Η χωροθέτηση του πάνω σε ένα λόφο φροντίζει για τη θέα στον ωκεανό και τα παράθυρα διακοσμούν τις πλευρές του. Τέλος, η ψύξη και η θέρμανση είναι παθητικές, στηριζόμενες στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή, κάτι που ολοκληρώνει τον πλήρη οικολογικό χαρακτήρα της.
More from DrTeddy

Το γραφείο που τα έχει όλα

Να ένα τραπέζι – γραφείο που τα έχει και τα κάνει όλα,...
Read More