Ο ψηφιακός κόσμος του Game of Thrones

Ο κόσμος του Westeros, της μυθικής περιοχής όπου διαδραματίζεται το αριστουργηματικό , φυσικά δεν υπάρχει κάπου στον πλανήτη, πράγμα που έκανε την ομάδα των ειδικών ψηφιακών εφέ της σειράς να ξεπεράσει τον εαυτό της για να τον κάνει να δείχνει αληθινός.

Αν και τα ειδικά εφέ δέχονται αυστηρή κριτική για το πόσο επηρεάζουν την τέχνη της εικόνας, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα κομμάτι του αρμονικού συνόλου που ήταν απαραίτητο για την υλοποίησή της.

Τα τεράστια μεγέθη του Game of Thrones -ιδίως στην πιο πρόσφατη 4η περίοδο, τα κάστρα, τα διαφορετικά τοπία -από ερήμους μέχρι παγωμένες εκτάσεις-, τα μικρά χωριά και τα παλάτια απαιτούσαν τη χρήση εκτενών ψηφιακών παρεμβάσεων. Η διαφορά έγινε, όμως, στη λεπτομέρεια. Παρεμβάσεις στις σκεπές των κτηρίων για να δείχνουν πιο αυθεντικές, μικρές αλλαγές ακόμη και στους μπουφέδες των συμποσίων ή στις σημαίες, στα σκαριά των πλοίων, ψηφιακά πλήθη μέσα σε ψηφιακές πόλεις, όλες με σκοπό τα πάντα να αποκτήσουν εκείνο το βαθμό λεπτομέρειας που θα έκαναν και το πιο απαιτητικό θεατή να μείνει με ανοιχτό το στόμα.

Δες, λοιπόν, το παραπάνω βίντεο και απόλαυσε την υψηλή (ψηφιακή) αισθητική της μεγαλειώδους σειράς.

 

More from DrTeddy

Τα πανέμορφα, μυστηριώδη γλυπτά της Kate Macdowell

Κάποτε, σε μια παραλία, η δημιουργός Kate MacDowell είδε έναν γλάρο σε αποσύνθεση και...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *