Ο Ted Lawson ζωγραφίζει με το αίμα του

Στην περίπτωση του Ted Lawson η έκφραση «δίνει το αίμα του για τη δουλειά του» αποκτά κυριολεκτική σημασία. Τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Joseph Gross Gallery της Νέας Υόρκης ο Lawson «ζωγράφισε» μιας μεγάλης κλίμακας εικόνα του εαυτού του χρησιμοποιώντας το… αίμα του και υπολογιστές. Το τελευταίο τροφοδοτούσε έναν σχετικά περίπλοκο υπολογιστή και μια μικρή «μάνικα», μέσω μιας τεχνολογίας που μοιάζει αρκετά με την τρισδιάστατη εκτύπωση, η οποία πάνω σε έναν μεγάλο καμβά από MDF σχεδίασε το γυμνό σώμα του δημιουργού.

Το project με τον τίτλο «The Map is not the territory»,  απαντά στην προσέγγιση που κατηγορεί τους δημιουργούς που χρησιμοποιούν την τεχνολογία, πως είναι αποκομμένοι από τα έργα τους. Ο Lawson, προφανώς, αν και χρησιμοποιεί τεχνολογία τελευταίας γενιάς, θέλησε να αποδείξει ότι κάθε άλλο παρά αποκομμένος είναι από την , με αυτόν τον πρωτότυπο, έως ακραίο, τρόπο.

Υποκειμενικά κρίνοντας, θα μπορούσε να δώσει το αίμα του για να βοηθήσει συνανθρώπους του, αλλά η ιδέα του δεν παύει να είναι εντελώς πρωτοποριακή.

ted-lawson-blood-02 ted-lawson-blood-03 ted-lawson-blood-04 ted-lawson-blood-05 ted-lawson-blood-06 ted-lawson-blood-07

More from DrTeddy

Selfie: ένα animation αφιερωμένο στους εθισμένους με το κινητό

Το παραπάνω animation με τον τίτλο Selfie, είναι μια χιουμοριστική  δημιουργία του...
Read More