Τα “κρυμμένα” χαμόγελα του Βιετνάμ

Ίσως το είναι ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων που δεν γνωρίζει σύνορα, γλώσσες και φυλές. Μια απλή κίνηση του προσώπου που μπορεί να δημιουργήσει ευφορία. Αυτή η… διεθνής “γλώσσα” ενέπνευσε τον Γάλλο φωτογράφο Réhahn να εξερευνήσει την κουλτούρα του γέλιου σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω ενός project που το αποκαλεί “The Hidden Smile“.

Στα  του μπορείς να δεις λεπτομέρειες που προσδίδουν αυθεντικότητα στο χαμόγελο, όπως οι μικρές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, και τη λιτή ομορφιά των εύθυμων προσώπων.

Το project ξεκίνησε όταν ο Réhahn έψαχνε ένα εξώφυλλο για το βιβλίο του Vietnam, Mosaic of Contrasts και το βρήκε στο πρόσωπο της γλυκύτατης ηλικιωμένης κυρίας που βλέπεις παραπάνω. Για τους ηλικιωμένους του αυτή είναι μια φυσιολογική αντίδραση: καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν χαμογελούν ή μιλούν.

Στη σειρά θα δεις “κρυμμένα” χαμόγελα όλων των ηλικιών και φύλων.

hidden-smile-02 hidden-smile-15 hidden-smile-03 hidden-smile-04 hidden-smile-05 hidden-smile-06 hidden-smile-07 hidden-smile-08 hidden-smile-09 hidden-smile-10 hidden-smile-11 hidden-smile-12 hidden-smile-13 hidden-smile-14

More from DrTeddy

Ένα βίντεο αφιερωμένο στη γιαγιά που “έφυγε”

Η animator και illustrator Gemma Green-Hope έχασε τη γιαγιά της το 2010 και κάποια...
Read More