Ταξιδέψτε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο Aeromobil

Η πρώτη πτήση για το Aeromobil version 2.5 ανακοινώθηκε από τον σχεδιαστή Stefan Klein. Ο σχεδιαστής, ο οποίος κατάγεται από τη Σλοβακική Δημοκρατία, έχει περάσει τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του με τον σχεδιασμό αυτού του ελικοφόρου ιπτάμενου οχήματος. Αυτό που κάνει το Aeromobil v. 2.5 διαφορετικό από τα άλλα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι η πρακτικότητά του στον πραγματικό κόσμο. Κινείται με κανονική βενζίνη, ακριβώς όπως και κάθε άλλο αυτοκίνητο (σε αντίθεση με άλλα ιπτάμενα αυτοκίνητα, τα οποία λειτουργούν με καύσιμα αεριωθουμένων) και μπορεί να χωρέσει σε οποιοδήποτε πρότυπο χώρο στάθμευσης ή γκαράζ.
Το σκαρί του αποτελείται από πλαίσιο χαλύβδινων σωλήνων με κέλυφος από ανθρακονήματα το οποίο έχει μυτερή μήτη στην πρόσοψή του ώστε να θυμίζει το ράμφος ενός ιπτάμενου πτηνού, ενώ το υπόλοιπο σώμα επεκτείνεται σε ένα κυρτό θόλο με μία μεγάλη γυάλινη οροφή πιλοτήριου. Το πιλοτήριο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δύο άτομα.

H ώθηση έρχεται μέσω ενός υδρόψυκτου κινητήρα Rotax 912, με ισχύ 100 ίππων, ο οποίος είναι τοποθετημένος πίσω από τα καθίσματα. Το σύστημα πλοήγησης εκτείνεται από την έλικα πίσω έως τους δύο μπροστινούς τροχούς.
Θα παρατηρήσετε επίσης ότι υπάρχουν δύο τιμόνια: το μεγαλύτερο είναι για το δρόμο και το μικρότερο είναι για τον αέρα. Η δομή του είναι πολύ αραιή και το συνολικό καθαρό βάρος του κελύφους είναι 450 κιλά.
Το άνοιγμα των φτερών του Aeromobil είναι 8.2 μέτρα και σε λειτουργία αεροσκάφους αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 200 χιλιόμετρα/ώρα με αυτονομία 700 χιλιόμετρα, ενώ στην άσφαλτο αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 160 χιλιόμετρα/ώρα με αυτονομία 500 χιλιόμετρα.

Προγενέστερη έκδοση του Aeromobil
 Ο σχεδιαστής Stefan Klein με το πλαίσιο του Aeromobil
Εσωτερική άποψη του πιλοτηρίου
Εξωτερική άποψη του Aeromobil σε λειτουργία αεροσκάφους

 Το Aeromobil ως οδικό όχημα
Το Aeromobil σε πτήση
 
More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Orbitra: Εργονομική καρέκλα γραφείου υποστηρίζει οποιαδήποτε υιοθετούμενη στάση του χρήστη

Η Orbitra, είναι μία καρέκλα γραφείου η οποία είναι σχεδιασμένη από τον...
Read More