Ζωγραφική στο «χαλί» με BIC

O  Jonathan Bréchignac είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Joe & Nathan στούντιο στο Παρίσι και η μεγάλη του αγάπη είναι να ζωγραφίζει σαγηνευτικά σχήματα σε μεγάλου μεγέθους ορθογώνιο χαρτί χρησιμοποιώντας απλά στιλό BIC, από αυτά που έχουμε όλοι μας. Κάθε «χαλί» μπορεί να πάρει μέχρι και οκτώ μήνες(!) για να ολοκληρωθεί, ενώ το πρώτο του σχετικό έργο, πήρε ενάμισι χρόνο(!).

Για τον Bréchignac η δημιουργία αυτών των έργων είναι ένα είδος ασκητισμού με μεγάλη αυτοπειθαρχία. Κάθε μέρα, παίρνει το στιλό του και αρχίζει να ζωγραφίζει προσεχτικά και με μεγάλη αφοσίωση, ένας είδος διαλογισμού, ηρεμίας και αυτοσυγκέντρωσης.

Carpet-Drawings-by-Jonathan-Brechignac-yatzer-11

Carpet-Drawings-by-Jonathan-Brechignac-yatzer-13

Έμπνευσή του είναι το χαλί που χρησιμοποιούν οι μουσουλμάνοι για να προσεύχονται, ένα ορθογώνιο υφαντό που ακουμπούν τα γόνατά τους κατά τη διάρκεια της προσευχής. Αναπόφευκτα, οι επιρροές του έχουν να κάνουν με την Αραβική και αρχιτεκτονική, με «πινελιές» από άλλες κουλτούρες όπως παραδοσιακά Ιαπωνικά σχήματα, ινδιάνικα, από το Μεξικό, ακόμη και από τη σύγχρονη ποπ .

Ήθελε να φτιάξει κάτι που θα μείνει, αργά, αλλά σταθερά, αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας. Δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο στο μυαλό του όταν ξεκινάει, αλλά με ευλαβική αφοσίωση, υπομονή και σκληρή δουλειά κάποια στιγμή ολοκληρώνει κάτι που θα μόνο έργο τέχνης μπορείς να το πεις και τίποτε άλλο.

[via]
Tags from the story
, , ,
More from DrTeddy

Το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου γέμισε… καντίνες

Η φωτογράφος Anja Hitzeberger απαθανάτισε την εκπληκτική μετατροπή του Ολυμπιακού Στάδιο του...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *