Αυτοκίνητο-θερμοκοιτίδα για τη μεταφορά των άρρωστων ζώων στα πάρκα της Νότιας Αφρικής

Η πρόταση του σχεδιαστή Dong-woo Nam με την ονομασία «Incubator» (θερμοκοιτίδα) αποτελεί ένα αυτοκίνητο το οποίο σχεδιάστηκε περισσότερο για τα ζώα παρά για τους ανθρώπους, αφού προορίζεται για τη μεταφορά των άρρωστων ζώων της άγριας φύσης στα πάρκα στη Νότια Αφρική.
Eμπνευσμένο από το έργο της επώασης που παρέχει την ιδανική περιβαλλοντική συνθήκη για να προστατεύσει και να κρατήσει τα πρόωρα βρέφη θερμά, πρόκειται για ένα φιλικό προς το περιβάλλον όχημα, αντλώντας από τους τροχούς του γεωθερμική ενέργεια από το έδαφος και απορροφώντας ηλιακή ενέργεια μέσω των ηλιακών συλλεκτών που είναι επίσης τοποθετημένοι στους τροχούς. 
Η «θερμοκοιτίδα» μπορεί να φιλοξενήσει έναν άνθρωπο σε ένα περιστρεφόμενο κάθισμα 180 μοιρών όπου στο πίσω μέρος της υπάρχει ένας χώρος αρκετά μεγάλος για την ασφαλή και άνετη μεταφορά ενός μεσαίου μεγέθους ζώου. Βέβαια, σαν ιδέα μπορεί να μην το δούμε ποτέ στην πραγματικότητα να υλοποιείται, όμως διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που θα είναι αναμφισβήτητα στα αυτοκίνητα σαφάρι του μέλλοντος, όπως οι ηλιακοί συλλέκτες και ο μελετημένος χώρος για τη μεταφορά των ζώων.
More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Ηλιακός φούρνος παράγει πόσιμο νερό από θαλασσινό

1shares 0 1 0 0 Η τεχνολογία δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη,...
Read More