Αυτόνομα ακουστικά- mp3 players ελέγχονται με τα δόντια

«Split» είναι το όνομα ενός ζευγαριού ακουστικών που είναι ταυτόχρονα mp3 player και ο χρήστης μπορεί να ελέγχει μέσω των δοντιών του.
Τα δύο μαγνητικά ακουστικά είναι ανενεργά όταν είναι ενωμένα, και ενεργοποιούνται όταν ο χρήστης τα χωρίσει. Το καθένα περιέχει ένα μικρό κύκλωμα, μπαταρία, έναν επεξεργαστή, ένα τσιπ μνήμης και ο,τιδήποτε άλλο χρειάζεται για να λειτουργεί ως media player, ενώ είναι πλήρως συγχρονισμένα μεταξύ τους χωρίς να συνδέονται φυσικά.
Δεν υπάρχει εκπομπή Bluetooth ή συνεχής εκπομπή ραδιοκυμάτων, καθώς το καθένα λειτουργεί αυτόνομα- επικοινωνούν μέσω μίας σύντομης εκπομπής μικρής εμβέλειας όταν ο χρήστης μειώνει την ένταση ή ακουμπάει το δεξί ακουστικό για να «κλειδώσει» το Split, για να αποφεύγονται λάθος εντολές.

Για να αλλάξει τραγούδι, ο χρήστης απλά χτυπά ελαφρά τα δόντια του μια φορά, ενώ για να αλλάξει την ένταση (χαμηλή, μέση, υψηλή) δύο. Το Split μπορεί να ανιχνεύει τις κινήσεις των δοντιών χάρη σε ένα αξελερόμετρο τριών αξόνων. Συνδέεται με υπολογιστή μέσω καλωδίου USB για φόρτιση και πέρασμα τραγουδιών, ωστόσο είναι η μόνη περίπτωση που απαιτείται κάποια χρήση καλωδίου, καθώς κατά τα άλλα η συσκευή είναι πλήρως ασύρματη.

Για να αλλάξει τραγούδι, ο χρήστης απλά χτυπά ελαφρά τα δόντια του μια φορά, ενώ για να αλλάξει την ένταση (χαμηλή, μέση, υψηλή) δύο. Το Split μπορεί να ανιχνεύει τις κινήσεις των δοντιών χάρη σε ένα αξελερόμετρο τριών αξόνων.

Προς το παρόν, το Split βρίσκεται ακόμα σε στάδιο πρωτοτύπου και προορίζεται να έχει αποθηκευτικό χώρο 256 ΜΒ. Οι δημιουργοί του έχουν στραφεί στο Kickstarter για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξής του, με στόχο τη συγκέντρωση 435.000 δολαρίων (μέχρι τώρα έχουν μαζευτεί 26.000, με 27 ημέρες να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας). Αποτελεί καρπό της εργασίας της Greenwing Audio, μίας startup η οποία εδρεύει στο Μαϊάμι, την οποία δημιούργησαν οι Μάρκο Σκαντούρα, Βίκτορ Τσετσέλκι και Ουμπέρτο Μιτσέλι.
πηγή: naftemporiki.gr
Tags from the story
,
More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

DARPA – το ρομπότ που κυνηγά υποβρύχια…

Γιατί να μην κυνηγά τα εχθρικά υποβρύχια ένας ρομποτικός ‘κυνηγός’;  Αυτό λένε...
Read More