Ανακαινισμένη κατοικία στη Νότια Γαλλία

Ο Antti Lovag ήταν ένας Ούγγρος αρχιτέκτονας που πίστευε ότι το σπίτι πρέπει να είναι ένας χώρος απόλυτης ελευθερίας. Αυτή η αντίληψη είναι εμφανής παντού στις δημιουργίες του, όπου οι “παραδοσιακές” αρχιτεκτονικές γραμμές δίνουν τη θέση τους σε καμπύλες ως επέκταση της ανθρώπινης κίνησης. Μία από τις πιο αναγνωρίσιμες δουλειές του είναι το σπίτι του Pierre Bernard που βρίσκεται στη Νότια Γαλλία στην πόλη Théoule sur mer.

O Lovag, που κατά τη διάρκεια της κατασκευής ζούσε στο χώρο, αφού μελέτησε τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος, χρησιμοποίησε έναν εύκαμπτο μεταλλικό σκελετό που “έντυσε” με τσιμέντο. Η κατασκευή τελείωσε στο τέλος της δεκαετίας του ’70 και περιλαμβάνει χώρους για την οικογένεια και φιλοξενούμενους. Σαράντα χρόνια μετά το Maison Bernarn Endowment ανακαινίστηκε από τον Γάλλο Odile Decq, μια διαδικασία που κράτησε πέντε χρόνια, και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι τα έντονα και διάφορα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν.

Κάθε χρόνο στην κατοικία φιλοξενείται ένας καλλιτέχνης για έξι μήνες, όπου πρέπει να ολοκληρώσει ένα πρωτότυπο έργο σε σχέση με την κατοικία και τον περιβάλλοντα χώρο.

odile-decq-02 odile-decq-03 odile-decq-04 odile-decq-05 odile-decq-06 odile-decq-07 odile-decq-08 odile-decq-09 odile-decq-10 odile-decq-11

More from DrTeddy

35 φωτογραφίες ανθρωπιάς εν μέσω βίας

Ζούμε σ’ έναν κόσμο γεμάτο βία. Μέση Ανατολή, Νοτιοανατολική Ασία, Ουκρανία, μερικές...
Read More