»Αόρατος» αχυρώνας σε πάρκο της Νέας Υόρκης αντανακλά το τοπίο γύρω του

Ο «αόρατος» αχυρώνας (Invisible Barn), σχεδιασμένος από το στούντιο stpmj με έδρα τη Νέα Υόρκη, βρίσκεται στο πάρκο Socrates Sculpture στο δήμο Queens της Νέας Υόρκης, αντανακλώντας το τοπίο γύρω του, αφού η ξύλινη δομή είναι ντυμένη με αντανακλαστική ταινία στις επιφάνειές της. Η δομή, η οποία είναι διαμορφωμένη σε σχήμα αχυρώνα, στην πραγματικότητα είναι ένα μακρόστενο παραλληλόγραμμο, αποφεύγοντας την πυκνή βλάστηση των δέντρων.  
Τα διαμορφωμένα ανοίγματα με διάφορα μεγέθη και βάθη – τα οποία υποδηλώνουν τα παράθυρα και τις πόρτες – επιτρέπουν στους επισκέπτες να ελιχτούν μέσα, έξω και γύρω από τη δομή, και να αντιλαμβάνονται τις διαφορές μεταξύ του πραγματικού και του αντανακλώμενου τοπίου. 

Ο «αόρατος» αχυρώνας, ο οποίος προσθέτει νέες εμπειρίες και αλληλεπιδράσεις με τους χρήστες, ήταν μία από τις δέκα αξιόλογες συμμετοχές στο φετινό δημοφιλή διαγωνισμό Folly, ο οποίος καλεί τους νέους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο, να προτείνουν σύγχρονες ερμηνείες τρέλας της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

 

More from DrTeddy

Προκατασκευασμένα γραφεία για την αυλή σου

4shares 2 1 1 0 Η Inoutside είναι μια εταιρεία στην Αυστραλία που ειδικεύεται...
Read More