Χειροποίητα ξύλινα γυαλιά ηλίου από τη Σύρο [VIDEO]

«Κάποιες φορές, αρκεί μια πρωινή σκέψη για να αλλάξει όλα όσα θεωρείς παγιωμένα. Τρόπο ζωής, εργασία, καθημερινότητα, κι εν γένει την κοσμοθεωρία σου.

Είχαμε την τύχη να ζήσουμε ένα τέτοιο πρωινό. Να νιώθεις το ζεστό φως του ήλιου να σε αλλάζει και να γεννιέται εκείνη τη στιγμή μια ιδέα. Ακριβώς την ίδια ώρα που ο ήλιος σε θαμπώνει με το μεγαλείο του. Από εκείνο το πρωινό και έπειτα, η απόφασή μας για την δημιουργία ξύλινων γυαλιών ηλίου, ήταν πια ξεκάθαρη…»
Αυτά λένε ο Περικλής Θερριός και η Ελένη Βακονδίου, που μαζί σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ξύλινα γυαλιά ηλίου.

Με την υποστήριξη ομάδας παιδιών από το τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι δύο (αυτοδίδακτοι) ξυλουργοί πηγαίνουν την όλη τους προσπάθεια ένα βήμα παραπέρα: ξεκίνησαν καμπάνια στην πλατφόρμα crowdfunding indiegogo, ώστε να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους και να κάνουν τα προϊόντα τους πιο γνωστά εντός κι εκτός συνόρων.
Δείτε το ενημερωτικό video (η μουσική είναι σύνθεση του ίδιου του Περικλή Θερριού), υποστηρίξτε αν το θέλετε την προσπάθεια και, όπως λένε και οι ίδιοι οι δημιουργοί… «μη σταματάτε να αναζητάτε τον ήλιο».

πηγή: designmag.gr
More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Συναρμολογούμενα έπιπλα με μαγνήτες από τον Benjamin Vermeulen

2shares 1 1 0 0 Αυτή η σειρά συναρμολογούμενων επίπλων από τον...
Read More