Ένα ελληνικό dock-station αναζητά χρηματοδότηση

Όπως αναφέρει το designmag.gr, το Iceberg Dock είναι η Ελληνική προσπάθεια υλοποίησης μιας βάσης “dock – station” για κινητό τύπου Galaxy S4. Πίσω από την προσπάθεια αυτή, βρίσκονται οι Γιώργος Δεμέναγας, Σπύρος Κουτσαρίδης, Αγγελική Μαλακασιώτη και Κώστας Οικονομίδης, οι οποίοι προέρχονται από τους χώρους του design, της αρχιτεκτονικής και της μηχανολογίας. Η καμπάνια για την πραγματοποίησή της αναπτύσσεεται (και για τις επόμενες εβδομάδες “τρέχει”) με τη βοήθεια της διαδικτυακής πλατφόρμας χρηματοδότησης (crowdfunding) Indiegogo.
Η φιλοσοφίας της ομάδας που βρίσκεται πίσω από αυτό το project, για την υλοποίηση του iceberg dock επικεντρώθηκε σε τρεις βασικές παραμέτρους: ποιότητα υλικού κατασκευής, μοναδικότητα σχεδιασμού, εργονομία. Βάσει των παραπάνω, ως υλικό κατασκευής επιλέχθηκε το αλουμίνιο.Έτσι, το iceberg dock αποτελείται από συμπαγές αλουμίνιο, το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία ανοδίωσης για τη μέγιστη δυνατή προστασία από χαράξεις και δαχτυλιές.
Το iceberg dock ισορροπεί μεταξύ της λειτουργικότητας που απαιτείται και τον δυναμικό σχεδιασμό του. Η προσπάθεια των σχεδιαστών επικεντρώθηκε στην δημιουργία ενός προϊόντως που συν τοις άλλοις να κεντρίζει το ενδιαφέρον από μόνο του, ως αντικείμενο σχεδιασμού.

Το iceberg dock είναι διπλής όψεως (δύο πλευρές τοποθέτησης): κάθετη θέση με γωνία τοποθέτησης 10 μοιρών και δυνατότητα φόρτισης ή μεταφορά δεδομένων και οριζόντια θέση με γωνιά τοποθέτησης 45 μοιρών για απλή χρήση παρακολούθησης video, Skype, κ.α. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να προσθέσει και να αφαιρέσει το δικό του καλώδιο κατ’ επιλογή. Για το λόγο αυτό, έχουν τοποθετηθεί δυο θύρες micro usb ώστε να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του μητρικού φορτιστή Galaxy S4.
Αν όσα διαβάσατε τα βρήκατε ενδιαφέροντα, μπορείτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια (αλλά και να προ-αγοράσετε το προϊόν) εδώ

More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Απίστευτο αυτο-συναρμολογούμενο έπιπλο [VIDEO]

Σκεφτείτε την εξής εικόνα: επιστρέφετε στο σπίτι με ένα συμπιεσμένο λευκό υλικό,...
Read More