Ένα φεστιβάλ των… Βίκινγκς στη Σκωτία

Το φεστιβάλ Up Helly Aa είναι μια ιστορική γιορτή που πραγματοποιείται στα νησιά Σέτλαντ της Σκωτίας την τελευταία Τρίτη κάθε Ιανουαρίου. Ρεαλιστικά κοστούμια, τραγούδια, χορός, φωτιές, πλοία και πολύ… ποτό.

Οι ομάδες των Βίκινγκς περνούν όλη την ημέρα τραγουδώντας και κάνοντας παρελάσεις στο Lerwick, την πρωτεύουσα της νησιωτικής επαρχίας, και καταλήγουν το βράδυ στην παραλία όπου καίνε ένα πλοίο, πιστό αντίγραφο, της εποχής των Βίκινγκς.

Τα νησιά Σέτλαντ υπήρξαν αποικία των Σκανδιναβών κατακτητών από τον 8ο αιώνα και υπήρξαν Νορβηγική επαρχία μέχρι το 1472. Όλα αυτά τα χρόνια άφησαν ανεξίτηλα το σημάδι τους στην ιστορία των νησιών που κάθε χρόνο γιορτάζουν την Σκανδιναβική τους, κατά κάποιο τρόπο, καταγωγή.

viking-festical-scotland-002 viking-festical-scotland-003 viking-festical-scotland-004 viking-festical-scotland-005 viking-festical-scotland-006 viking-festical-scotland-007 viking-festical-scotland-008 viking-festical-scotland-009 viking-festical-scotland-010 viking-festical-scotland-011 viking-festical-scotland-012 viking-festical-scotland-013 viking-festical-scotland-014

More from DrTeddy

Τα πολύχρωμα πήλινα γλυπτά της Irma Gruenholz

Με σωστή ισορροπία μεταξύ γλυπτικής, ζωγραφικής, φωτισμού και φωτογραφίας η Irma Gruenholz δημιουργεί πορτρέτα...
Read More