Ένα «μελλοντικό» κινητό της Nokia, καλυπτόμενο όλο από οθόνη αφής

Η Φινλανδική κατασκευάστρια Nokia παρουσίασε ένα  κινητό τηλέφωνο το οποίο είναι όλο επικαλυπτόμενο με οθόνη αφής, το οποίο και έχει ονομάσει Gem, «γιατί οι πολύτιμοι λίθοι έχουν πολλές πλευρές».

Για να γιορτάσει την 25η επέτειο του Nokia Research Center, η εταιρεία κινητών τηλεφώνων παρουσίασε το concept τηλέφωνο, η Nokia Gem. Η μοναδικότητα του συγκεκριμένου τηλεφώνου, έγκειται στο ότι  ολόκληρη η επιφάνεια της συσκευής πρόκειται για μια οθόνη αφής που αλλάζει την εμφάνισή της ανάλογα με τη λειτουργία που επιλέγει ο χρήστης.

Επιλέξτε τη λειτουργία χάρτη, για παράδειγμα, και το σύνολο της μιας πλευράς της συσκευής (το εικονικό πληκτρολόγιο θα εξαφανιστεί) και θα παρουσιάσει ένα λεπτομερές, close-up χάρτη της τοποθεσίας σας, ενώ η άλλη πλευρά θα απεικονίζει μια ευρύτερη άποψη της περιοχής.

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, πραγματικά δεν μένει ούτε χιλιοστό του κινητού ανεκμετάλλευτο, ενώ ακόμα και οι πλευρές καλύπτονται από εικονικά κουμπιά.

Στο blog της Nokia, ο άνθρωπος που ηγείτο της ομάδα που δημιούργησε το Gem, ο Jarkko Saunamäki, δήλωσε, «Τώρα, όταν εκκινήσετε μια εφαρμογή, όπως τη φωτογραφική μηχανή, το κινητό σας τηλέφωνο εξακολουθεί να είναι ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά με το Gem, όταν ξεκινήσει η εφαρμογή της κάμερας, όλο το τηλέφωνο θα μοιάζει με μια φωτογραφική μηχανή».

Και συνέχισε: «Μπορείτε να έχετε μία εικόνα τυλιγμένη γύρω από όλη την συσκευή ή μία σε κάθε πλευρά, όπως φαίνεται και στο animation βίντεο -ακολουθεί στο τέλος-».

Θα μπορούσε μάλιστα να εμφανίζονται διαφημιστικά μηνύματα στο πίσω μέρος του τηλεφώνου, που θα οδηγούσαν σε έκπτωση των λογαριασμών του  χρήστη.

Αν σκεφτεί κανείς όλο τον νεκρό χώρο στην επιφάνεια ενός κινητού τηλεφώνου, αποτελεί μία αρκετά έξυπνη λύση, ωστόσο από την άλλη θα πρέπει με κάποιο τρόπο να εξασφαλίζεται «το κλείδωμα»  των πλήκτρων σε όλη αυτή την τεράστια οθόνη. Όπως και να ‘χει είναι πιθανό να το δούμε να κάνει την εμφάνιση του σαν ένας άλλος ψηφιακός χαμαιλέοντας. Και τώρα που το σκέφτομαι η Nokia είχε κυκλοφορήσει το αξέχαστο 3210 που είχε κάνει πάταγο την εποχή του με όλες προσόψεις που μπορούσες να αλλάξεις.

More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Μια απλή λύση για το μπαλκόνι

1shares 0 1 0 0 Ο σχεδιαστής Michael Hilgers έφτιαξε ένα απλό...
Read More