Ένα παράξενο πάρκο με νάνους στην Κίνα

Κάποια στιγμή, η φωτογράφος Sanne De Wilde έπεσε σε μια φωτογραφία που έδειχνε ανθρώπους να ποζάρουν μαζί με νάνους σε ένα θεματικό πάρκο. Μετά από έρευνα ανακάλυψε ότι η “αυτοκρατορία των νάνων” ή “το βασίλειο των μικρών ανθρώπων” υπάρχει στην πραγματικότητα στην επαρχία Yunnan στην Κίνα. Εκεί, νάνοι διασκεδάζουν τους επισκέπτες χορεύοντας, τραγουδώντας ή με άλλους τρόπους.

Η De Wilde ήρθε σε επαφή με τους υπεύθυνους του πάρκου και προσκλήθηκε να φωτογραφίσει τις εγκαταστάσεις και τους 77 “μικρούς” ανθρώπους που ζουν σε αυτό. Φυσικά, μόλις έφτασε, ήρθε αντιμέτωπη με ερωτήματα που αφορούν την ηθική, την ανθρωπιά, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ήθελε να διαπιστώσει αν οι νάνοι ήταν ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους ή απλά ήταν θύματα επιτηδείων.

Το θεματικό πάρκο δημιουργήθηκε από έναν “κανονικό” πλούσιο τύπο που ήθελε, όπως λέει, να βοηθήσει αυτούς που η κοινωνία τους θεωρεί απόκληρους, ενώ ταυτόχρονα να βγάλει και κέρδος. Κατά τη διάρκεια του project “The Dwarf Empire” η De Wilde έζησε την απαιτητική και εξαντλητική καθημερινότητα της παράξενης κοινότητας. Όταν, μετά από καιρό, διάλεγε τις φωτογραφίες έλαβε πολλά γράμματα από τους ανθρώπους εκεί που της επιβεβαίωναν ότι είναι ευτυχισμένοι και ευγνώμονες που εργάζονται εκεί, αν και δεν πίστεψε τη γνησιότητά τους.

I embarked on an adventure with a handful of ethical questions about commercializing social care. Every story has two sides but in this place every question and every answer seemed contradictory. My adventure ended up as a modern anti-fairytale, a collection of images of my making, and theirs. My own trick forced upon myself.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά οι παρακάτω φωτογραφίες με μελαγχόλησαν.

china-dwarf-park-001 china-dwarf-park-015 china-dwarf-park-014 china-dwarf-park-013 china-dwarf-park-012 china-dwarf-park-011 china-dwarf-park-010 china-dwarf-park-009 china-dwarf-park-008 china-dwarf-park-007 china-dwarf-park-006 china-dwarf-park-005 china-dwarf-park-004 china-dwarf-park-003 china-dwarf-park-002

More from DrTeddy

Σπάνιες έγχρωμες φωτογραφίες από το Παρίσι του 1914

Πίσω στο μακρινό 1909 ο Γάλλος τραπεζίτης Albert Kahn είχε “σιχαθεί” τις...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.