Ένας καθεδρικός ναός από δέντρα που μεγαλώνουν

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Guiliano Mauri είναι ο δημιουργός της εντυπωσιακής Cattedrale Vegetale, μιας μοναδικής εκκλησίας φτιαγμένης από σειρές αληθινών δέντρων. Βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Arera στα προάστια του Bergamo της Νότιας Ιταλίας και πρόκειται για έναν καθεδρικό ναό που αλλάζει συνεχώς και θα σχηματιστεί, τελικά, μετά το πέρασμα αρκετών δεκαετιών, όταν τα δέντρα αναπτυχθούν πλήρως και καλύψουν τα τεχνητά υποστηρίγματα, αποτελώντας ένα εξαιρετικό δείγμα “φυσικής” αρχιτεκτονικής.

Το “κτήριο” αποτελείται από 42 στήλες που σχηματίζουν μια βασιλική με πέντε κλίτη και από 600 καρυδιές, 6000 μέτρα κλαδιά φουντουκιάς και 1800 τμήματα δρυός, όλα ενωμένα με ξύλο, καρφιά και σκοινιά που στηρίζουν τα 80 τοξωτά νεαρά δέντρα. Όταν αυτά μεγαλώσουν θα σχηματίσουν τις στήλες του ναού και οι φυλλωσιές θα καλύψουν την οροφή του.

Μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσουμε να δούμε το τελικό σχήμα του, θα πρόκειται για κάτι μοναδικό.

tree-cathedral-02 tree-cathedral-03 tree-cathedral-04 tree-cathedral-05 tree-cathedral-06 tree-cathedral-07 tree-cathedral-08 tree-cathedral-09 tree-cathedral-10 tree-cathedral-11 tree-cathedral-12 tree-cathedral-13

More from DrTeddy

Τέχνη και επιστήμη σ’ ένα βίντεο

Ο Brusspup είναι ένας τύπος που εξερευνεί τα όρια μεταξύ επιστήμης και...
Read More