Ένας…”Ωκεάνιος Άτλας” στις Μπαχάμες!!!

Πρόσφατα, ο καλλιτέχνης Jason deCaires Taylor εγκατέστησε τον υποβρύχιο “Ωκεάνιο Άτλα” ανοικτά των ακτών της Nassau, στις Μπαχάμες. Το κολοσσιαίο γλυπτό αντλεί αναφορά από το αρχαίο ελληνικό άγαλμα του Άτλα, ο οποίος ήταν καταδικασμένος να φέρει στους ώμους του τον ουράνιο θόλο, αλλά αντ ‘αυτού απεικονίζει μία γιγαντιαία νεαρή κοπέλα που φαίνεται να κατέχει το σύνολο του βάρους του ωκεανού στους ώμους της.

Το γλυπτό, διαιρεμένο σε κομμάτια ώστε να μπορεί να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί εύκολα, έχει ύψος 5 μέτρα και ζυγίζει 60 τόνους.

7 8
Το γλυπτό του Jason είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά και ένα ειδικό μίγμα σκυροδέματος που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των κοραλλιών, τη δημιουργία τεχνητού υφάλου για τη θαλάσσια ζωή, καθώς και την κατάρτιση των τουριστών μακριά από άλλες φυσικές περιοχές υφάλων που βρίσκονται σε κίνδυνο.

2
Ο “Ωκεάνιος Άτλας” συμβολίζει το “φορτίο” που τοποθετούμε στις μελλοντικές γενιές, ελπίζοντας στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για τη σοβαρότητα της κατάστασης των κοραλλιογενών υφάλων του ωκεανού.

3

Μία σημαία προεξέχει πάνω από την επιφάνεια του νερού για να αποτρέψει τα θαλάσσια σκάφη από ενδεχόμενη συντριβή πάνω του.

4 5 6

More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Ειδικό σύστημα θα ελέγχει αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή

Νέες τεχνολογίες κάνουν ντεμπούτο στην Ιαπωνία. Το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων που ξεκινά...
Read More