Έργα τέχνης ορατά μόνο με κυλινδρικό καθρέφτη

Μπορεί μερικά έργα τέχνης να σου φαίνονται εντελώς αφηρημένα ή εντελώς “σκουπίδια” επειδή δεν έχεις στη διάθεσή σου έναν κυλινδρικό καθρέφτη. Η αναμορφική τέχνη υπάρχει από την περίοδο της Αναγέννησης, τον 16ο αιώνα, αλλά στις μέρες, λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, αποκτά καινούριους οπαδούς.

Μερικά από αυτά είναι τόσο παραμορφωμένα που μόνο η χρήση του καθρέφτη θα αποκαλύψει την πραγματική εικόνα που κρύβουν. Κάποιοι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν, πλέον, τρισδιάστατους σαρωτές για να σκανάρουν τον αντικείμενο που θέλουν να απεικονίσου και έπειτα με ειδικό λογισμικό το παραμορφώνουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να χρειάζεται οπωσδήποτε τον κυλινδρικό καθρέφτη για το κατανοήσεις.

Τα παραδείγματα παρακάτω είναι χαρακτηριστικά και εντυπωσιακά.

anamorphic-cylinder-perspective-art-16 anamorphic-cylinder-perspective-art-8 anamorphic-cylinder-perspective-art-25 anamorphic-cylinder-perspective-art-2 anamorphic-cylinder-perspective-art-7 anamorphic-cylinder-perspective-art-9 anamorphic-cylinder-perspective-art-12 anamorphic-cylinder-perspective-art-22 anamorphic-cylinder-perspective-art-1 anamorphic-cylinder-perspective-art-19 anamorphic-cylinder-perspective-art-14 anamorphic-cylinder-perspective-art-23 anamorphic-cylinder-perspective-art-27 anamorphic-cylinder-perspective-art-28 anamorphic-cylinder-perspective-art-17 anamorphic-cylinder-perspective-art-29 anamorphic-cylinder-perspective-art-21

More from DrTeddy

Cymatics: ένα περίεργο “πείραμα”

Το Lycopodium (Λυκοπόδιον το κορυνώδες) είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που, έπειτα από...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.