«Έξυπνη» κρεμάστρα εξοικονομεί ενέργεια και νερό

Βοηθά στη μείωση της πλύσης των ρούχων.

Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς αν ένα ρούχο στη ντουλάπα θέλει πλύσιμο ή όχι, ειδικά αν έχει απλά απορροφήσει μυρωδιές από φαγητό ή τσιγάρο.

Στη δεύτερη περίπτωση οι μυρωδιές εξαφανίζονται γρήγορα απλώνοντας το ρούχο στο μπαλκόνι, ωστόσο η βρετανίδα σχεδιάστρια Lisa Marie Bengtsson θέλησε να προσφέρει μια επιπλέον εναλλακτική, δημιουργώντας μια πρωτοποριακή κρεμάστρα που μειώνει τις πλύσεις ρούχων.

Η κρεμάστρα «Bye Bye Laundry» (Αντίο Πλυντήριο) έχει μοντέρνο σχεδιασμό για εξοικονόμηση χώρου και το μυστικό της κρύβεται στο ειδικό δοχείο με άνθρακα που φιλτράρει τις οσμές και φρεσκάρει τα ρούχα.

Έχοντας υποστεί ειδική επεξεργασία με οξυγόνο ώστε να καταστούν υπερ – απορροφητικά, τα πορώδη σφαιρίδια άνθρακα καταφέρνουν να εξοντώσουν ακόμα και τις πιο ενοχλητικές μυρωδιές.
Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές μειώνουν τη χρήση του πλυντηρίου και τους λογαριασμούς ρεύματος, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξοικονόμηση υδάτων.

Προσθέτοντας μια επιπλέον λειτουργία σε ένα αντικείμενο καθημερινής χρήσης, την κρεμάστρα, η βρετανίδα σχεδιάστρια βοηθά τους καταναλωτές να ρίξουν στο καλάθι με τα άπλυτα τα ρούχα που είναι πραγματικά λερωμένα.
More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Νιπτήρας που σας βοηθάει να ανακυκλώσετε το νερό!

1shares 0 1 0 0 Ο νιπτήρας με την ονομασία «Ponding» σας...
Read More