Φοιτητές ανέπτυξαν φορητό ρομποτικό εκτυπωτή…τσέπης!

Οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές, με την πάροδο του χρόνου, συρρικνώνονται. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο για τους εκτυπωτές γραφείου. Έτσι, μία ομάδα φοιτητών του Jerusalem College of Technology (ZUtA Labs Ltd), παρουσίασε πρόσφατα έναν φορητό ρομποτικό εκτυπωτή…τσέπης, ο οποίος είναι επαναφορτιζόμενος και είναι σε θέση να εκτυπώσει από οποιαδήποτε συσκευή σε οποιαδήποτε μεγέθους φύλλο χαρτιού, καθιστώντας το εκτός από φορητό και πρακτικό. Το δοχείο inkjet διαρκεί για περισσότερες από 1000 σελίδες και κυλά πάνω στη σελίδα χρησιμοποιώντας ένα μηχανικό κινητήρα για την ώθηση της συσκευής.
“Ο εκτυπωτής γραφείου, μέχρι σήμερα, είναι ουσιαστικά μία κεφαλή εκτύπωσης μέσα σε ένα ογκώδη κουτί που κινείται αριστερά και δεξιά σε ένα κινούμενο χαρτί”, εξηγεί η ομάδα στην πλατφόρμα του Kickstarter. “Έτσι, αναρωτηθήκαμε: Γιατί να μην απαλλαγούμε από το ογκώδη κουτί, τοποθετώντας στην κεφαλή εκτύπωσης μια σειρά από μικρούς τροχούς, αφήνωντάς το να κινείται σε ένα κομμάτι χαρτί; Με αυτόν τον τρόπο, επιτύχαμε ένα αρκετά μικρού μεγέθους εκτυπωτή”
Οι διαστάσεις του είναι 10 εκατοστά σε ύψος με διάμετρο 11,5 εκατοστά και ζυγίζει 300 γραμμάρια. Η πρώτη έκδοση, έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης με μαύρο μελάνι περίπου 1,2 σελίδες ανά λεπτό σε ανάλυση 96x112dpi, ωστόσο, η ομάδα αναφέρει ότι η τελική έκδοση θα έχει υψηλότερη ανάλυση και δυνατότητα εκτύπωσης και με χρώματα.

Δείτε το βίντεο…

Tags from the story
More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Δείτε ταινίες από το iPhone σας σε μεγαλύτερη κλίμακα!

Το iPhone είναι καλό και λειτουργικό για πολλά άλλα πράγματα, αλλά όχι...
Read More