Φοιτητές έφτιαξαν το ηλιακό αυτοκίνητο του μέλλοντος (video)

Να καταστήσει τα ηλιακά αυτοκίνητα, που σήμερα χρησιμοποιούνται μόνο ως αγωνιστικά, μέρος της καθημερινότητάς μας προσπαθεί μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Οι ερευνητές θα συμμετάσχουν τον επόμενο μήνα στον αγώνα 3.000 χλμ. με τίτλο «Παγκόσμια Ηλιακή Πρόκληση», για την ανάδειξη του καλύτερου ηλιακού αυτοκινήτου.
Ωστόσο, αντί να κατασκευάσουν ένα κλασικό αγωνιστικό όχημα, μονοθέσιο και με τρεις ρόδες, οι φοιτητές ανέπτυξαν ένα διθέσιο ηλιακό αυτοκίνητο με τέσσερις τροχούς, που θυμίζει τα συμβατικά αυτοκίνητα και εκτιμάται ότι μια μέρα θα μπορούσε να κυριαρχήσει στις πόλεις.
Το ηλιακό αυτοκίνητο είναι πρακτικό, με φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του, που του εξασφαλίζουν αρκετή ενέργεια για να διανύσει απόσταση 500 χλμ. με μέγιστη ταχύτητα τα 140 χλμ/ ώρα, ενώ διαθέτει και μπαταρία ιόντων λιθίου που φορτίζει σε περίπτωση κακοκαιρίας.
Ο σκελετός του κατασκευάστηκε από ανθρακονήματα και είναι ιδιαίτερα ελαφρύς. Για το πρότζεκτ εργάστηκαν 60 φοιτητές για περίπου 15 μήνες.
Ο αγώνας δρόμου ηλιακών αυτοκινήτων θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου με αφετηρία το Ντάργουιν και περιοχή τερματισμού την Αδελαΐδα.

πηγή: econews.gr
More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Ο πρώτος φορτιστής που δουλεύει με νερό!

Μια σουηδική εταιρία δημιούργησε ένα καινοτομικό σύστημα φόρτισης κινητών τηλεφώνων και άλλων...
Read More