Η πρώτη διαφημιστική πινακίδα που παράγει νερό από τον αέρα

Άφθονο πόσιμο νερό παράγει μια διαφημιστική πινακίδα λίγο πιο έξω από τη Λίμα, στο Περού.
 
Η πρωτοποριακή πινακίδα, που δημιουργήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μηχανικής και Τεχνολογίας στη Λίμα σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία Mayo Peru DraftFCB, διαθέτει ειδικά φίλτρα που μετατρέπουν την υγρασία του αέρα σε καθαρό νερό.
Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, στόχος τους ήταν να δείξουν με ευφάνταστο τρόπο ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα μπορούν να λυθούν με την μηχανική και την .
Η διαφημιστική πινακίδα εγκαταστάθηκε στο χωριό Bujama, στη μέση της ερήμου, όπου η πρόσβαση σε πόσιμο νερό είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Παρά την ανομβρία και τις δύσκολες συνθήκες, η υγρασία στην ατμόσφαιρα της περιοχής φτάνει 98% και η συσκευή έχει ήδη παράξει πάνω από 9.000 λίτρα πόσιμου νερού, περίπου 96 λίτρα ημερησίως.
Ο μηχανισμός
Η πινακίδα αποτελείται στο εσωτερικό της από πέντε συσκευές που εξάγουν υδρατμούς από τον αέρα χρησιμοποιώντας έναν συμπυκνωτή και φίλτρα.
Το νερό αποθηκεύεται σε δεξαμενές στην κορυφή της πινακίδας. Όταν το νερό φιλτραριστεί καταλήγει μέσω αγωγού σε μια βρύση, προσβάσιμη σε όλους.
Το κόστος του μηχανισμού ανέρχεται σε 1.200 δολάρια.
πηγή: econews
Tags from the story
,
More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Lenify – Έξυπνο φορείο έκτακτης ανάγκης

To Lenify είναι ένα πτυσσόμενο φορείο έκτακτης ανάγκης που εξαλείφει την πιθανότητα...
Read More