Ηλεκτρικό ποδήλατο από δύο Έλληνες σχεδιαστές

Οι σχεδιαστές Ιωάννης Νούσσης και Παναγιώτης Τσακίρης Τοπουζέλης σχεδίασαν ένα project που αφορά ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με σύγχρονο design για την ezeebike
Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που φέρει είναι η ενσωμάτωση ενός ομιλητή στην μπροστινή όψη του τιμονιού με ένα κουμπί κόρνας κοντά στην δεξιά χειρολαβή, ώστε ο ποδηλάτης να είναι σε θέση να κάνει αισθητή την παρουσία του όταν χρειαστεί. Μία οθόνη για την πλοήγηση και όχι μόνο είναι επίσης ενσωματωμένη στο τιμόνι. 
Η πίσω όψη του ποδηλάτου φέρει μία κάμερα ευρείας οπτικής γωνίας, η οποία βρίσκεται ενδιάμεσα δύο κόκκινων ενδείξεων που φωτίζονται όταν το ποδήλατο ανακόπτει την πορεία του και βρίσκεται σε θέση στάσης. 
Τα πεντάλ διαθέτουν ενδεικτικές λυχνίες και στις δύο πλευρές τους, οι οποίες παραμένουν πάντα φωτεινές για την ασφάλεια του ποδηλάτη ώστε να γίνεται αντιληπτός από τα διερχόμενα οχήματα, κυρίως το βράδυ. 
Οι χειρολαβές των φρένων διαθέτουν φωτεινές ενδείξεις, οι οποίες λειτουργούν ως φλας ώστε να δηλώνει ο ποδηλάτης την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει κάθε φορά. 
Μία αποσπώμενη επαναφορτιζόμενη μπαταρία προστατεύεται μέσα στο “στήθος” του ποδηλάτου, καθώς οι σχεδιαστές του πιστεύουν πως η μπαταρία ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου είναι και η καρδιά του, ενώ το μοτέρ είναι τοποθετημένο στον μπροστινό τροχό. 
Ένα αποσπώμενο κουτί το οποίο εγκαθίσταται στο πίσω μέρος μπορεί να φιλοξενήσει χρήσιμα αντικείμενα του αναβάτη.

More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Twain – Δύο καρέκλες σε…μία!!!

Η καρέκλα Twain είναι το αποτέλεσμα της πτυχιακής εργασίας από την Marina...
Read More