Ηλιακή εγκατάσταση Ivanpah – H μεγαλύτερη ηλιακή μονάδα θερμικής ενέργειας στον κόσμο!!!

Η ηλιακή εγκατάσταση Ivanpah είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ηλιακής θερμικής ενέργειας στον κόσμο, η οποία βρίσκεται στα σύνορα της Καλιφόρνιας και της Νεβάδας στην έρημο Mojave.

Πρόκειται για ένα έργο αξίας $ 2.200.000.000, όπου 170.000 καθρέφτες ηλιοστατών θα εγκατασταθούν σε αυτό το έργο που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση της ηλιακής ενέργειας σε λέβητες που είναι τοποθετημένοι σε κεντρικούς πύργους οι οποίοι εξαπλώνονται σε μία έκταση 4.000 στρεμμάτων. Ο ατμός θα παράγεται, καθώς το νερό θα θερμένεται στους λέβητες των κεντρικών πύργων, βοηθώντας στην οδήγηση των ανεμογεννητριών για την παραγωγή ηλεκτρισμού.
 
Η ηλιακή εγκατάσταση Ivanpah έχει τη μέγιστη ικανότητα παραγωγής 392MW της ενέργειας και η ετήσια παραγωγή της αναμένεται να καθοριστεί σε 1.079.232 MWh.
Σε συνδυασμό με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Καλιφόρνιας, η εγκατάσταση Ivanpah δεν έχει ακόμη αρχίσει την προσθήκη ενέργειας στο δίκτυο και βρίσκεται σε στάδιο δοκιμής. Παρ ‘όλα αυτά, οι ειδικοί αναμένουν ότι η δυνατότητα να συμβάλλει στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Καλιφόρνιας θα έρθει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Tags from the story
,
More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

“Μην ενοχλήστε”: Συλλογή ρολογιών τοίχου από τον Ernest Perera

«Μην ενοχλήστε»: πρόκειται για μία συλλογή ρολογιών τοίχου από ξύλο οξιάς που...
Read More