Υπερμεγέθη πορτρέτα άγριων ζώων σε κατεστραμμένες περιοχές της Αφρικής

Ο φωτογράφος Nick Brandt δημοσίευσε μια σειρά από εικόνες που αναδεικνύουν την καταστροφή της άγριας φύσης στην Ανατολική . Το project Inherit the Dust είναι εμφανής η επίδραση του αστικού περιβάλλοντος στην άγρια που «διώχνει» ελέφαντες, ρινόκερους και λιοντάρια που ζούσαν ελεύθερα στον ίδιο χώρο λίγο καιρό πριν. Τα τελευταία τρία χρόνια ο Brandt παρακολουθούσε την ανεξέλεγκτη παρέμβαση του ανθρώπου και τη δημιουργία σκουπιδότοπων, εργοστασίων και λατομείων, που μετέτρεψαν την άλλοτε πανέμορφη περιοχή σε αφιλόξενο σεληνιακό τοπίο.

It was an effective way of showing this level of present-day dystopia that humans are creating.

Οι φωτογραφίες αποτελούνται από φυσικού μεγέθους εκτυπώσεις που τοποθετήθηκαν σε τεράστια ξύλινα πάνελ και αφέθηκαν στο σημείο των καταστροφών. Οι μελαγχολικές, ασπρόμαυρες εικόνες, είναι τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο που «δένουν» άψογα με το χώρο και κάνουν τα να μοιάζουν σαν απόκοσμα, αταίριαστα φαντάσματα.

animal-portraits-bw-12 animal-portraits-bw-11 animal-portraits-bw-10 animal-portraits-bw-09 animal-portraits-bw-08 animal-portraits-bw-07 animal-portraits-bw-06 animal-portraits-bw-04 WASTELAND WITH ELEPHANT animal-portraits-bw-01

More from DrTeddy

Οι ονειρικές υποβρύχιες φωτογραφίες του 27mm

Ο Enric Adrian Gener (γνωστός ως 27mm) είναι ένας φωτογράφος που ζει στις Βαλεαρίδες...
Read More