Ιστορικές φωτογραφίες ως διοράματα

Διόραμα είναι ένα θέαμα κατά το οποίο τα όσα παριστάνονται δίνουν την ψευδαίσθηση του πραγματικού λόγω του κατάλληλου φωτισμού και οι φωτογράφοι Jojakim Cortis και Adrian Sonderegger χρησιμοποίησαν αυτή την τεχνική για να (ξανα) δημιουργήσουν πολλές ιστορικές φωτογραφίες που έχουν χαραχτεί στην μνήμη μας.

Το project Ikonen περιλαμβάνει εικόνες όπως την παρθενική πτήση των αδερφών Ράιτ, το τέρας του Λοχ Νες, τον Κινέζο φοιτητή που στάθηκε μπροστά στο τανκ στην πλατεία Τιενανμέν, ακόμη και το ίχνος από την μπότα του πρώτου αστροναύτη στο φεγγάρι.

Οι δημιουργοί λένε πως κάθε έχει την ικανότητα να υπερβαίνει τον χρόνο και να διατηρεί την αξία της. Οι συμβολισμοί, ιδίως οι ιστορικοί, μπορεί να είναι ελαστικοί και η αντίληψή μας γι’ αυτούς μπορεί να αλλάζει όπως αλλάζει, έτσι κι αλλιώς, η . Γι’ αυτό μετά από κάθε «πραγματική» λήψη, παρουσιάζουν μία ακόμη που δείχνει την πραγματικότητα: χαρτί, βαμβάκι, πλαστικό και πολύ χειροτεχνία.

dioramas-iconic-photos-002 dioramas-iconic-photos-003 dioramas-iconic-photos-004 dioramas-iconic-photos-005 dioramas-iconic-photos-007 dioramas-iconic-photos-006 dioramas-iconic-photos-008 dioramas-iconic-photos-010 dioramas-iconic-photos-009 dioramas-iconic-photos-011 dioramas-iconic-photos-012

More from DrTeddy

Piamo: η μικρότερη καφετιέρα στον κόσμο

Εάν το πρωί αργείς να ξυπνήσεις, αλλά μια δόση καφεΐνης σου είναι...
Read More