Κτίριο στη Γερμανία κατασκευασμένο από πολύγωνες πλάκες κόντρα πλακέ

Η αίθουσα εκθέσεων Landesgartenschau στη Γερμανία είναι κατασκευασμένη από 243 διαφορετικές πλάκες κόντρα πλακέ οξιάς, οι οποίες δημιουργήθηκαν με τη χρήση μίας ρομποτικής μεθόδου off-site. Η προκύπτουσα δομή μοιάζει αρκετά με ένα κουκούλι, ή ακόμα και ένα φυστίκι, ανάλογα με την οπτική ματιά του καθενός.

Σχεδιάστηκε από ακαδημαϊκούς από το Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης για την Υπολογιστική Μελέτη (ICD), το Ινστιτούτο Κτιριακών Κατασκευών και Στατικής Μελέτης (ITDK), καθώς και το Ινστιτούτο Τεχνικής Γεωδαισίας.
Η μόνωση, στεγανοποίηση και επένδυση της κατασκευής, είναι ψηφιακά προκατασκευασμένα, που σημαίνει ότι η δομή μπορεί να συναρμολογηθεί σε τέσσερις εβδομάδες.
«Με απλά λόγια, αυτό είναι το πρώτο κτίριο με ένα πλήρως ολοκληρωμένο υπολογιστικό σχεδιασμό και ρομποτική διαδικασία κατασκευής», εξηγεί ο ερευνητής του ICD και μέλος της ομάδας David Oliver Krieg. 
Το κτίριο τακτοποιείται σε δύο χώρους: την περιοχή της εισόδου και την περιοχή της έκθεσης, με μία μεγάλη τζαμαρία στο τέλος του περιβάλλοντα χώρου. Κάθε ένας από τους χώρους έχει τη δική του θολωτή οροφή, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από κυρτές πολύγωνες πλάκες οξιάς που συνδέονται με ένα στενό πέρασμα από κοίλα πιάτα.
Με εξωτερική επιφάνεια 245 τετραγωνικά μέτρα, εσωτερική 125 τετραγωνικά μέτρα και ύψος 17 μέτρα στο ψηλότερο σημείο της, ολόκληρη η δομή χρειάστηκε μόλις 12 κυβικά μέτρα οξιάς. Τα αποκόμματα από τη διαδικασία της επεξεργασίας χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του εσωτερικού δαπέδου.

More from DrTeddy

15 μυστηριώδη και πανέμορφα δάση

Φαντάσου τον εαυτό σου να απολαμβάνει τη βόλτα του σε ένα δάσος,...
Read More