Μάθε να μιλάς καλύτερα με ψηφιακό βοηθό

Κάποιοι άνθρωποι έχουν το χάρισμα του «συνδιαλέγεσθαι», κάποιοι δεν μπορούν ν’ αρθρώσουν λέξη κι όταν το κάνουν εύχεσαι να ήταν μουγγοί. Για τους τελευταίους υπάρχει πλέον «Ο Δικός μου Σύμβουλος Συζήτησης» (My automated conversation coach – MACH) που μπορεί να τους βοηθήσει πάρα πολύ στη βελτίωση των ικανοτήτων τους για συζήτηση.

Δημιουργήθηκε στο φημισμένο MIT ως ένας εικονικός σύμβουλος για ανθρώπους που μπορεί να έχουν αγοραφοβικά σύνδρομα και νιώθουν ανίκανοι προς κοινωνική επαφή και, φυσικά, κουβέντα. Τους παρέχει έναν ψηφιακό αντίτυπο ανθρώπου για εξάσκηση του τρόπου που συζητούν. Το σύστημα επιτρέπει στο χρήστη να αλληλεπιδρά με έναν τρισδιάστατο χαρακτήρα σε ποικιλία περιπτώσεων. Η κάμερα στην οθόνη καταγράφει, μέσω λογισμικού αναγνώρισης φωνής και προσώπου, τις αντιδράσεις του «εκπαιδευόμενου» έτσι ώστε αργότερα να μπορεί να αναλύσει την πρόοδό του.

Ο δημιουργός του συστήματος, M. Ehsan Hoque, δοκίμασε την εφαρμογή σε 90 φοιτητές του MIT και είδε σημαντική βελτίωση στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις. Θέλει, ακόμη παραπάνω, να επεκτείνει το project για να βοηθήσει ανθρώπους με παθολογικά προβλήματα (αυτισμό, αγοραφοβία).

[via]
More from DrTeddy

Σήμερα δεν είναι η μέρα σου, θα γίνεις γεύμα

Μπορείς να το πεις ατυχία ή λάθος στιγμή στο λάθος μέρος, η...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.