Μια διαφήμιση που παράγει νερό από… αέρα

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα εκπαιδευτικό τεχνολογικό ίδρυμα, που βρίσκεται σε μια από τις πιο “ξηρές” μεγαλουπόλεις του κόσμου, ψάχνει έναν πρωτότυπο τρόπο για να διαφημιστεί;


Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, μοιάζει να έχει βγει από βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή.
To Πολυτεχνείο το Περού (UTEC), ήθελε να τραβήξει την προσοχή του κοινού λίγο πριν την περίοδο των εγγραφών για τις σχολές του. Έδρα του, η Λίμα, η πρωτεύουσα του Περού, μια πόλη 9 εκατομμυρίων ανθρώπων, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη σε έρημο (μετά το Κάιρο της Αιγύπτου).

Παρά την πολύ χαμηλή ετήσια βροχόπτωση, η Λίμα έχει υψηλότατα ποσοστά υγρασίας, κι αυτό έδωσε την ιδέα στους ιθύνοντες, σε συνεργασία με τη διαφημιστική Mayo DraftFCB, να δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία του ιδρύματος, ένα billboard που μεταφέρει το επιθυμητό μήνυμα, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό αγαθό στην κοινότητα:

Δεν είναι τίποτα άλλο, από ένα  διαφημιστικό billboard, που συγκεντρώνει την υγρασία της ατμόσφαιρας και την υγροποιεί παράγοντας έτσι πάνω από 100 λίτρα πόσιμου νερού σε καθημερινή βάση.

πηγή: designmag.gr
Tags from the story
,
More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Mercedes Makeover

Αυτό το βραβευμένο έργο του Oliver Elst εφαρμόζει το θέμα της μείωσης...
Read More