Μηχανικός αυτοκινήτων ανέπτυξε συσκευή για ασφαλέστερο και ευκολότερο τοκετό!!!

Ένας Αργεντινός μηχανικός αυτοκινήτων, εφηύρε ένα σωτήριο ιατρικό εργαλείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει σε τυχόν επιπλοκές κατά τον τοκετό. Ο Jorge Odón, 59 ετών, σχεδίασε το μέσο που θα μπορούσε να αποδειχτεί ασφαλέστερο από τις λαβίδες, τις βεντούζες, την καισαρική τομή ή σε ένα περιβάλλον με μη νοσοκομειακή περίθαλψη. 
Ο κ. Odon, ο οποίος δεν έχει ιατρική υποδομή, εξηγεί ότι η ιδέα του προήλθε από ένα βίντεο που είδε στο Youtube για την αφαίρεση ενός φελλού από ένα μπουκάλι κρασί χρησιμοποιώντας μόνο μία πλαστική σακούλα.  

Το εργαλείο του Odon, έχει εγκριθεί και επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και δοκιμάζεται στην Αργεντινή αλλά και στην αγροτική Νότια Αφρική, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα ασφαλές εργαλείο για τον τοκετό, όχι μόνο από τους γιατρούς αλλά και από τις μαίες με ελάχιστη εκπαίδευση.
Η συσκευή Odón χρησιμοποιεί μία σακούλα πολυουρεθάνης με λιπαντικό – η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα πλαστικό δακτύλιο – και τοποθετείται στο κεφάλι του βρέφους. Στη συνέχεια, στη σακούλα διοχετεύεται αέρας, μέχρι να φουσκώσει και να «πιάσει» περιφερειακά το κεφάλι του μωρού. Το πλαστικό δακτύλιο στη συνέχεια απομακρύνεται και ο γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σακούλα ώστε να τραβήξει το κεφάλι του βρέφους προς τα έξω.

  
Δεδομένου ότι η συσκευή μειώνει την επαφή μεταξύ της κεφαλής του μωρού και του κόλπου της γυναίκας, πιστεύεται ότι θα μπορούσε επίσης να μειώσει τις πιθανότητες λοιμώξεων που αποκτούνται κατά τη διάρκεια του τοκετού.

More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Πόρτα που λειτουργεί και ως…καταφύγιο!!!

1shares 0 1 0 0 Σας αρέσει η απλότητα αυτής της πόρτας...
Read More