Το μουσείο της… κακής τέχνης

«Τέχνη τόσο χάλια, που δεν μπορείς να την αγνοήσεις», αυτό είναι το μότο του Μουσείου Κακής Τέχνης που βρίσκεται στις .

Ο Michael Frank είναι ο υπεύθυνος ενός… διαφορετικού μουσείου που όποτε θέλει να εμπλουτίσει τη συλλογή του επισκέπτεται «τα χαρίζω όλα» μαγαζιά ή υπαίθριες αγορές. Το έχει τρεις διαφορετικές γκαλερί στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης με συνολικά 600 περίπου έργα.

Η ιστορία του ξεκινά το 1994 όταν ο αντικέρ Scott Wilson βρήκε έναν πίνακα στα… σκουπίδια και το έδειξε σε κάποιους φίλους που του πρότειναν, μεταξύ αστείου και σοβαρού, να ξεκινήσει μια συλλογή.

Συχνά, οι ίδιοι οι «καλλιτέχνες» χαρίζουν τα έργα τους. Απαγορεύονται αυστηρά έργα παιδιών ή… τουριστικά σουβενίρ. Το όλο σκεπτικό έχει να κάνει με την πρόθεση του δημιουργού για κάτι καλλιτεχνικό, αλλά κάτι… στράβωσε στην πορεία και το αποτέλεσμα είναι απαράδεκτο.

Βέβαια, εννιά στις δέκα δημιουργίες, απορρίπτονται ως πολύ καλές ή μάλλον όχι αρκετά… χάλια για τα δεδομένα του μουσείου.

Μπορείς να δεις ολόκληρη τη συλλογή εδώ.

museum-bad-art-002 museum-bad-art-003 museum-bad-art-004 museum-bad-art-005 museum-bad-art-006 museum-bad-art-007 museum-bad-art-008 museum-bad-art-009 museum-bad-art-010 museum-bad-art-011 museum-bad-art-012 museum-bad-art-013 museum-bad-art-014

 

 

 

More from DrTeddy

Η έκρηξη ηφαιστείου στη Χιλή είναι τρομακτικά… όμορφη

Κοιμόταν από το 1972 το ηφαίστειο Calbuco στη Χιλή, αλλά πριν λίγο...
Read More