Ο χειρουργός των βιβλίων

Ο Brian Dettmer είναι ένας ιδιόμορφος χειρουργός, μόνο που οι “ασθενείς” του είναι παλιά βιβλία και όχι άνθρωποι. Ο καλλιτέχνης που ζει στην Νέα Υόρκη χρησιμοποιεί τσιμπίδια, μαχαίρια, νυστέρια και άλλα χειρουργικά εργαλεία για να σκαλίσει παλιά βιβλία και να τα μετατρέψει σε πανέμορφα λεπτομερή γλυπτά.

Για τις δημιουργίες του χρησιμοποιεί παλιά βιβλία, χάρτες, εγκυκλοπαίδειες, εγχειρίδια, οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε ένα από τα πρωτότυπα γλυπτά του. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι η δουλειά του αφορά την καταστροφή του έργου κάποιου άλλου ο ίδιος λέει:

My work is a collaboration with the existing material and its past creators and the completed pieces expose new relationships of the book’s internal elements exactly where they have been since their original conception.

Όπως και να το δεις απόλαυσε παρακάτω τις εξαιρετικές του δημιουργίες που δίνουν νέα ζωή σε κάτι παλιό.

book-surgeon-023 book-surgeon-022 book-surgeon-021 book-surgeon-020 book-surgeon-019 book-surgeon-018 book-surgeon-017 book-surgeon-016 book-surgeon-015 book-surgeon-014 book-surgeon-013 book-surgeon-012 book-surgeon-011 book-surgeon-010 book-surgeon-009 book-surgeon-008 book-surgeon-007 book-surgeon-006 book-surgeon-005 book-surgeon-004 book-surgeon-003 book-surgeon-002 book-surgeon-024

Tags from the story
, , , , ,
More from DrTeddy

Μαγευτικές εικόνες από τις κερασιές της Ιαπωνίας

Η άνοιξη στην Ιαπωνία δεν είναι σαν πουθενά αλλού. Οι ντόπιες κερασιές...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.