Ο «Πάνθηρας» των δρόμων που… κολυμπάει (vid)

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφορα μοντέλα «αμφίβιων» αυτοκινήτων. Η αμερικανική εταιρεία WaterCar κατασκεύασε ένα που, όπως φαίνεται, είναι το πιο εξελιγμένο από όλα του είδους. Το «Panther», όπως ονομάζεται, έχει δυνατότητες οχήματος τζιπ στη στεριά και ταχύπλοου σκάφους όταν εισέρχεται στο νερό.
 
To Panther είναι προϊόν πολύχρονης προσπάθειας των τεχνικών και μηχανικών της WaterCar. Το αμάξωμά του είναι Wrangler και ο κινητήρας του V6 3,7 λτ (Honda) με απόδοση 250 ίππων. Το πάτωμά του είναι κατασκευασμένο από φάιμπεργκλας και στο υπόλοιπο όχημα έγινε προσπάθεια να τοποθετηθούν πολύ ελαφρά υλικά.
Το Panther μπορεί να κινείται με άνεση στον δρόμο αλλά και έξω από αυτόν σε χώμα κλπ. Στη στεριά η ταχύτητες που μπορεί να αναπτύξει αγγίζουν τα 14 χλμ/ώρα. Χρειάζεται λίγα δευτερόλεπτα για να μετατραπεί σε αμφίβιο με τις ρόδες να «μαζεύονται» μέσα στο όχημα. Μέσα στο νερό το Panther μετατρέπεται σε ταχύπλοο αφού μπορεί να πιάσει ταχύτητες 70 χλμ/ώρα.Για να το οδηγήσετε βέβαια εκτός από δίπλωμα αυτοκινήτου χρειάζεται επίσης δίπλωμα χειρισμού σκάφους.

Πηγή: Το Βήμα
More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Μαγειρέψτε με τη θερμότητα της ερήμου!

1shares 0 1 0 0 Το «Hot Liner» είναι ένα ευέλικτο πλαίσιο...
Read More