Η ομορφιά των μαθηματικών στη φύση

Ο Rafael Araujo είναι αρχιτέκτονας και illustrator από τη Βενεζουέλα, που χρησιμοποιώντας μόνο γραφίδες, γεωμετρικά όργανα και πυξίδες δημιουργεί ακριβείς και πανέμορφες αναπαραστάσεις της φύσης.

Οι εικόνες του αναδεικνύουν την ύπαρξη της πανταχού παρούσας “χρυσής τομής”, του περιβόητου φ. Με τιμή περίπου 1.618, η αναλογία φ βρίσκεται στο κέντρο πολλών σπειροειδών, ακολουθιών και αναλογιών της φύσης, από τα κοχύλια – ναυτίλους, μέχρι τα πλήρως ισοζυγισμένα φτερά της πεταλούδας.

Η δουλειά του Araujo είναι μοναδική γιατί πάνω στα σχέδιά του αφήνει, εσκεμμένα, τις μαθηματικές φόρμες και γραμμές, καθένα από τα οποία μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 100 ώρες για να ολοκληρωθεί. Αποφάσισε να φτιάξει ένα πολυτελές, έγχρωμο φυσικά, λεύκωμα που θα φιλοξενήσει τα σχέδιά του, γι’ αυτό και απευθύνθηκε στο Kickstarter.

mathematical-beauty-02 mathematical-beauty-03 mathematical-beauty-04 mathematical-beauty-06 mathematical-beauty-07 mathematical-beauty-08 mathematical-beauty-09 mathematical-beauty-10 mathematical-beauty-11 mathematical-beauty-12 mathematical-beauty-13 mathematical-beauty-14 mathematical-beauty-18 mathematical-beauty-15 mathematical-beauty-16 mathematical-beauty-17

More from DrTeddy

Παλιές καρτ ποστάλ αναβιώνουν με… κέντημα

H Francesca Colussi Cramer είναι μια Ιταλίδα δημιουργός που ειδικεύεται στο να...
Read More