Όταν οι μέλισσες δημιουργούν τέχνη

O Κινέζος Ren Ri είναι ένας δημιουργός που εξερευνά τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και φύσης. Αυτή η φιλοσοφία τον οδήγησε σε μια αντισυμβατική σχέση με τις μέλισσες που είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία των γλυπτών που βλέπεις στις φωτογραφίες. Αν και το κερί της μέλισσας δεν είναι το ευκολότερο των υλικών, λόγω σχήματος και μεταβολών της θερμοκρασίας, κατάφερε -και με λίγη τύχη- να φτιάξει αυτά τα υπέροχα έργα.

beeswax-sculptures-005

Ξεκίνησε να πειραματίζεται με την μελισσοκομία το 2008 και δύο χρόνια αργότερα ήταν έτοιμος να ξεκινήσει το project Yuansu I: The Origin of Geometry, μια συλλογή χαρτών από κερί μέλισσας. Στο πιο πρόσφατο Yuansu II τα γλυπτά είναι ενσωματωμένα σε διαφανή πλαστικά πολύεδρα. Για να μπορέσει να «παροτρύνει» τις μέλισσες να τηρήσουν τη συμμετρία, τοποθέτησε τη βασίλισσα στο κέντρο της πλαστικής κατασκευής αναγκάζοντας τις υπόλοιπες να χτίσουν γύρω από αυτή. Μάλιστα, κάθε εφτά μέρες, άλλαζε τη θέση του πολύεδρου έτσι ώστε να τηρηθεί μια γενική συμμετρία.

Απόλαυσε, λοιπόν, αυτά τα παράξενα γλυπτά και δες τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος και η όταν δουλεύουν αρμονικά.

beeswax-sculptures-002 beeswax-sculptures-003 beeswax-sculptures-004

More from DrTeddy

Σου φτάνει ένα χιλιόμετρο χαρτί για τις σημειώσεις σου;

Εμπνευσμένη από τους τρόπους που οι άνθρωποι καταγράφουν τις αναμνήσεις τους, η...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.