Παρασκευάστε espresso στο αυτοκίνητο

Ένας καινοτόμος Δανός σχεδιαστής φέρνει την έννοια του «γρήγορου καφέ» σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Συγκεκριμένα, σχεδίασε τη πρώτη μηχανή εσπρέσο για το .

Η φορητή συσκευή, η οποία εύστοχα ονομάστηκε «Handpresso Auto Mobile», βγήκε στη γαλλική αγορά το περασμένο μήνα στη τιμή των 110 ευρώ και έχει ήδη γίνει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως.

Οι χρήστες απλά γεμίζουν το σκεύος με νερό, προσθέτουν την επιθυμητή ποσότητα καφέ και συνδέουν τη συσκευή στον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Σε περίπου δύο λεπτά το εσπρέσο είναι έτοιμο.

Αυτό το gadget μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο για εκείνους που πραγματοποιούν συχνά μακρινά ταξίδια, ωστόσο ο κατασκευαστής επισημαίνει πως οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το Handspresso, θα πρέπει πρώτα να ακινητοποιεί το αυτοκίνητο του για προφανείς λόγους ασφαλείας.«Η συσκευή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για οδηγούς ταξί και οδηγούς μεγάλων αποστάσεων, που οδηγούν τη νύχτα και όλες οι καφετέριες είναι κλειστές. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εν ώρα οδήγησης.

Αυτό θα αποτελούσε κυκλοφοριακή παράβαση και θα επιβαλλόταν ποινή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου των Βρετανών οδηγών. Η καινοτομική καφετιέρα σχεδιάστηκε από Henrik Neilson, ο οποίος είχε ομολογήσει δημόσια την εξάρτησή του στη καφεΐνη. Δυστυχώς, ο Δανός πέθανε πριν από τρεις μήνες. Ο σχεδιαστής σκαρφίστηκε την ιδέα, καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν μπορούσε να πιει ένα αξιοπρεπές φλιτζάνι καφέ στα ξενοδοχεία που επισκεπτόταν. «Λατρεύω το εσπρέσο. Τον αληθινό και τον ποιοτικό», είχε δηλώσει.«Είμαι εξαρτημένος από το καφέ και ταξιδεύω συχνά. Κάποτε διέμενα σε ένα ξενοδοχείο και δεν μπορούσα να πιω έναν ποιοτικό καφέ στο δωμάτιο μου. Έτσι άρχισα να σκέφτομαι μια φορητή μηχανή εσπρέσο, την οποία θα μπορούσα να παίρνω μαζί μου παντού και συνέχεια».

 

More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

“Anda”: Συναρμολογούμενη πολυθρόνα από διαφανές σώμα αποκαλύπτει τον ξύλινο σκελετό της

Για το τελικό project της στην ακαδημία τέχνης και σχεδιασμού στο Bezalel...
Read More