Ρομπότ επιχειρεί να φέρει την επανάσταση στη βιομηχανική παραγωγή [BINTEO]

Βίντεο με τον Βaxter της Rethink Robotics. Ένα διαφορετικό ρομπότ δημιούργησε η αμερικανική εταιρεία Rethink Robotics και αν η χρήση του επεκταθεί πρόκειται να αλλάξει πλήρως την βιομηχανική παραγωγή σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για τον Baxter ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ το οποίο δεν χρειάζεται ειδικό προγραμματισμό για να επιτελέσει τις διάφορες εργασίες στη γραμμή παραγωγής. Αντιθέτως μπορεί μέσα σε λιγότερο από μία ώρα να «διδαχθεί» τι πρέπει να κάνει καθώς διαθέτει κάμερες και άλλους αισθητήρες προκειμένου να επικοινωνεί με το περιβάλλον του.

Μάλιστα εκτός από την ευκολία στη χρήση του, σε αντίθεση με άλλα βιομηχανικά ρομπότ δεν λειτουργεί με τρόπο επικίνδυνο για όσους βρίσκονται γύρω του. Επιπλέον έχει εξαιρετικά χαμηλό κόστος: μόνο 22.000 δολάρια δηλαδή περίπου 17.000 ευρώ.

Αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να «εργάζεται» 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για μια επένδυση που πολύ γρήγορα θα αποσβέσει το κόστος παραγωγής της κάνοντας τις επιχειρήσεις που θα την αγοράσουν εξαιρετικά κερδοφόρες.

More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Οθόνη εκπέμπει τη μυρωδιά του αντικειμένου που εμφανίζει

Οι διαδραστικές οθόνες επιτρέπουν στους χρήστες να επικοινωνούν μέσω της αφής, της...
Read More