Ρομπότ συναρμολογούν έπιπλα! [VIDEO]

Δημιούργημα ερευνητών του ΜΙΤ – Δείτε το βίντεο

Κατά καιρούς έχουν ήδη δημιουργηθεί ρομπότ για τις πιο κουραστικές εργασίες της καθημερινότητας. Υπάρχει το Roomba για το σκούπισμα, το Looj για τον καθαρισμό των υδρορροών και το Siri για την συγγραφή κειμένων. Πολλοί μάλιστα φαντάζονται ένα μέλλον, όπου θα έχουμε ένα ρομπότ για κάθε αγγαρεία. Το MIT είναι εδώ για να κάνει αυτήν την επιθυμία πραγματικότητα.
Οι ερευνητές του MIT κατάφεραν να αναπτύξουν ένα ρομπότ που θα συναρμολογεί έπιπλα με την ελάχιστη δυνατή κατεύθυνση από εμάς. Αυτό το επαναστατικό ρομπότ παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού.
Αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά στο συγκεκριμένο εγχείρημα, είναι το λογισμικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δοθεί στο ρομπότ ένα σύνολο αρχείων CAD που περιέχουν τις βασικές πληροφορίες για το έπιπλο, όπως τον αριθμό των εξαρτημάτων, βίδες, περιοχές με τρύπες αλλά και μία γεωμετρική άποψη.
Από εκεί και μετά χρησιμοποιούν ένα συμβολικό σύστημα σχεδιασμού για να καταλάβουν πως τα κομμάτια ταιριάζουν μεταξύ τους, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν πως πραγματικά είναι το έπιπλο ολοκληρωμένο.
Φυσικά, το συγκεκριμένο πρότζεκτ απέχει πολύ από το να γίνει εμπορικά διαθέσιμο για το κοινό, ειδικά αφού το κόστος τους είναι απαγορευτικό για τον μέσο καταναλωτή. Όμως για αυτούς που πραγματικά θα θελήσουν να αποκτήσουν ένα τέτοιο ρομπότ, είναι πολύ πιθανό να έχουν τη δυνατότητα σε ένα με δύο χρόνια.

πηγή: newsbeast.gr
Tags from the story
,
More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Στρώμα που θυμίζει πληκτρολόγιο

Η εταιρεία ZO_Loft σχεδίασε αυτό το στρώμα για τον εργαζόμενο που θέλει...
Read More