Σκούτερ φοριέται γύρω από τη μέση σαν ζώνη

Ως μέρος της διπλωματικής του εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας του ινστιτούτου εφαρμοσμένων τεχνών, ο απόφοιτος Ούγγρος σχεδιαστής Adam Torok συνέλαβε μία μοναδική ιδέα ενός που μπορεί να φορεθεί γύρω από τη μέση σαν .

2

Η διπλωματική εργασία του Adam οραματίστηκε από την θεωρία ότι τα οχήματα τα οποία δεν είναι απολύτως φορητά, στο μέλλον θα καταστούν άνευ αντικειμένου.

3

Κατασκευασμένο από σκληρό μέταλλο, κόντρα πλακέ και ιμάντα νάιλον, το “σκούτερ-ζώνη” ζυγίζει μόλις 1,7 κιλά και μπορεί να μετατρέπεται πολύ εύκολα, σε μερικά δευτερόλεπτα, από ένα μέσο μεταφοράς σε ένα στοιχείο του ιματισμού που φοριέται γύρω από τη μέση και τούμπαλιν.

4

Η ζώνη χωρίζεται σε αρκετά τμήματα που της επιτρέπουν να παραμένει ευέλικτη μέχρι ο εσωτερικός ιμάντας να σφίξει, ώστε να μετατραπεί σε ένα άκαμπτο τιμόνι και ένα σκούτερ έτοιμο για χρήση.

7

Η ιδέα του Adam προσφέρει μία σειρά πλεονεκτημάτων έναντι των εναλλακτικών λύσεων. Δεδομένου ό,τι μπορεί τόσο εύκολα να φορεθεί γύρω από τη μέση είναι λιγότερο πιθανό να κλαπεί, καθώς, επίσης, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από ένα κανονικό σκούτερ.

5 6

More from Χαράλαμπος Δαμαλάς

Smartphone για τυφλούς ετοιμάζει η Qualcomm

Ενσωματώνει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες σε μία συσκευή. Η Qualcomm, εταιρεία που...
Read More