Συλλογή από σχολικά τετράδια απ’ όλο τον κόσμο

Το Exercise Book Archive είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για το πως το internet θα αποτελέσει μια τεράστια κιβωτό γνώσης και… ιστορίας για τις μελλοντικές γενιές. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε, αλλά η δουλειά που γίνεται στο εν λόγω site είναι εκπληκτική, νοσταλγική και συγκινητική. Εδώ και δεκαπέντε (!) χρόνια μαζεύουν… σχολικά τετράδια παιδιών απ’ όλο τον κόσμο.

Στο τεράστιο ψηφιακό αρχείο μπορείς να βρεις γραπτά, ζωγραφιές και… μουτζούρες πάνω σε σχολικά τετράδια και σημειωματάρια. Μερικά είναι από το 1773 και από διάφορες χώρες όπως η Γκάνα, η Λιθουανία, η Σλοβενία και ένα σωρό ακόμη. Το αρχείο αυτή τη στιγμή έχει περιεχόμενο από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Μια υπέροχη δουλειά που επιτρέπει στον καθένα μας ν’ ανακαλύψει την ιστορία, την εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή παιδιών απ’ όλο τον πλανήτη μέσα από μοναδικό υλικό.

Μπορείς να βρεις υλικό και στο Instagram, αλλά, ακόμη καλύτερα, εάν έχεις κρατημένο κάτι από το παρελθόν σου ή το παρελθόν των… παππούδων σου μη διστάσεις να το στείλεις.

More from DrTeddy

Η ιστορία των Mac Computers σε illustrations

Ο Ίνδος Aakash Doshi έφτιαξε μια σειρά από illustrations που δείχνουν την ιστορία των...
Read More