Τα υπόγεια πηγάδια της Ινδίας

Στην εξωτική υπάρχει μια κατηγορία αρχιτεκτονικών δημιουργημάτων που τείνει να εξαφανιστεί και να βυθιστεί στη λήθη: τα υπόγεια πηγάδια. Υπόγειες κατασκευές που για να έχεις πρόσβαση στο που φιλοξενούν πρέπει να κατεβείς σκαλιά. Μοιάζουν με ναούς και κατασκευάστηκαν σε περιοχές που το κλίμα της επιφάνειας αλλάζει ραγδαία και δεν επιτρέπει τη διατήρηση του πόσιμου νερού.

Η δημοσιογράφος από το Σικάγο Victoria Lautman πήγε για πρώτη φορά σε περιοχές που έχουν τέτοια πηγάδια πριν 30 χρόνια. Παρατήρησε ότι χιλιάδες τέτοια είχαν φτιαχτεί πολλά από τα οποία ήταν αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα. Τα τελευταία χρόνια έχουν αφεθεί στην τύχη τους επειδή, λόγω της ανεξέλεγκτης άρδευσης, έχουν ξεραθεί.

Η Lautman έχει κάνει πάνω από εφτά , τα κατέγραψε, τα φωτογράφισε και ψάχνει να βρει εκδότη για να τα κάνει γνωστά σε ένα ευρύτερο κοινό, θέλοντας να διασώσει από τη φθορά όσο περισσότερα μπορέσει.

india-stepwells-12 india-stepwells-02 india-stepwells-04 india-stepwells-05 india-stepwells-06 india-stepwells-07 india-stepwells-08 india-stepwells-09 india-stepwells-10 india-stepwells-11

More from DrTeddy

Προκατασκευασμένα περίπτερα βασισμένα στην καλλιτεχνία του διπλώματος χαρτιού

3shares 1 1 1 0 Δύο μοναδικά προκατασκευασμένα περίπτερα λιανικής σχεδιασμένα από...
Read More