Τα “κρυμμένα” χαμόγελα του Βιετνάμ

Ίσως το χαμόγελο είναι ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων που δεν γνωρίζει σύνορα, γλώσσες και φυλές. Μια απλή κίνηση του προσώπου που μπορεί να δημιουργήσει ευφορία. Αυτή η… διεθνής “γλώσσα” ενέπνευσε τον Γάλλο φωτογράφο Réhahn να εξερευνήσει την κουλτούρα του γέλιου σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω ενός project που το αποκαλεί “The Hidden Smile“.

Στα πορτρέτα του μπορείς να δεις λεπτομέρειες που προσδίδουν αυθεντικότητα στο χαμόγελο, όπως οι μικρές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, και τη λιτή ομορφιά των εύθυμων προσώπων.

Το project ξεκίνησε όταν ο Réhahn έψαχνε ένα εξώφυλλο για το βιβλίο του Vietnam, Mosaic of Contrasts και το βρήκε στο πρόσωπο της γλυκύτατης ηλικιωμένης κυρίας που βλέπεις παραπάνω. Για τους ηλικιωμένους του Βιετνάμ αυτή είναι μια φυσιολογική αντίδραση: καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν χαμογελούν ή μιλούν.

Στη σειρά θα δεις “κρυμμένα” χαμόγελα όλων των ηλικιών και φύλων.

hidden-smile-02 hidden-smile-15 hidden-smile-03 hidden-smile-04 hidden-smile-05 hidden-smile-06 hidden-smile-07 hidden-smile-08 hidden-smile-09 hidden-smile-10 hidden-smile-11 hidden-smile-12 hidden-smile-13 hidden-smile-14

More from DrTeddy

Sprout: το μολύβι που φυτρώνει

Αν είσαι φανατικός των μολυβιών (εγώ κρατάω αυτά που τελειώνουν σε ένα...
Read More