Τα ομόκεντρα πολυεπίπεδα κεραμικά γλυπτά του Matthew Chambers

Όταν βλέπεις αυτά τα αριστοτεχνικά κεραμικά γλυπτά του Matthew Chambers οι ερμηνείες που μπορείς να δώσεις είναι πολλαπλές: το διάφραγμα μιας μηχανής, τα κύματα της θάλασσας, πρωτότυπα ανθοδοχεία ή… σκουληκότρυπες – είσοδοι προς άλλες διαστάσεις; Παραδόξως όλες οι προσεγγίσεις είναι αποδεκτές -αυτό άλλωστε είναι το νόημα της τέχνης, να αφήνει το μυαλό να δίνει τις δικές του ερμηνείες- από τη στιγμή που βλέπεις κάτι τόσο τέλεια φτιαγμένο.

Τα τελευταία 8 χρόνια ο Chambers δουλεύει το κάθε έργο του χωρίς τη βοήθεια σχεδίων ή υπολογιστών. Απλά πειραματίζεται κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του κάθε κομματιού. Κάθε “επίπεδο” είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι που βγαίνει από τον παραδοσιακό τροχό του κεραμοποιού και έπειτα ενώνεται με το επόμενο μέχρι να πάρει το επιθυμητό στέρεο σχήμα. Το πως ένα τόσο τέλειο γεωμετρικό σχήμα βγαίνει από τον παραδοσιακό τροχό είναι το “μυστήριο” (και το μεγαλείο) της τέχνης του Chambers.

concetrically-sculptures-03 concetrically-sculptures-11 concetrically-sculptures-10 concetrically-sculptures-09 concetrically-sculptures-08 concetrically-sculptures-07 concetrically-sculptures-06 concetrically-sculptures-05 concetrically-sculptures-04

More from DrTeddy

Δημιουργώντας με LEGO

Αν νομίζεις ότι τα Lego είναι μόνο για να παίζουν τα παιδιά...
Read More