Τα πολύχρωμα φορτηγά της Ινδίας

Το κυκλοφοριακό της Ινδίας μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα πιο χαώδη του πλανήτη. Στον ίδιο δρόμο μπορείς να συναντήσεις ποδήλατα, μοτοσικλέτες, λεωφορεία, κάρα που τα σέρνουν βόδια, πεζούς, κοπάδια, τροχοταξί και φυσικά φορτηγά.

Ο φωτογράφος Dan Eckstein, σε ένα άσχετο ταξίδι στην , εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τα πολύχρωμα φορτηγά των ντόπιων που επέστρεψε πάλι, μετά από κάμποσο καιρό, για να τα φωτογραφήσει και τελικά να εκδώσει και έναν σχετικό τόμο με το όνομα «Horn Please«.

Διένυσε περίπου 6000 μίλια στην Ινδική ενδοχώρα και τράβηξε φωτογραφίες φορτηγών, συνεργείων, οδηγών, ενώ ταυτόχρονα ερεύνησε την μοναδική οδηγική κουλτούρα της χώρας. Για τους οδηγούς, τα φορτηγά είναι ένα δεύτερο σπίτι: τρώνε, κοιμούνται, ζουν ολόκληρα εικοσιτετράωρα μέσα σ’ αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια των δρομολογίων στην αχανή χώρα. Ο Eckstein προσπάθησε να απαθανατίσει αυτή τη σχέση, να παρουσιάσει, δηλαδή, το όχημα ως προέκταση της προσωπικότητας του οδηγού.

india-trucks-02 india-trucks-05 india-trucks-10 india-trucks-01 india-trucks-09 india-trucks-03 india-trucks-07 india-trucks-04 india-trucks-08

More from DrTeddy

Η ομορφιά της Βαρκελώνης σ’ ένα timelapse

Η τεχνική του timelapse έχει ανεβάσει τη φωτογραφία τοπίου, αρχιτεκτονικού ή μη,...
Read More