Το κτίριο Δικαστηρίων στο Hasselt του Βελγίου

Σχεδιασμένο από τoυς  J. Mayer H. Architects, A20-Architecten και Lensºass Architecten,  το κτίριο των Δικαστηρίων στο Hasselt του Βελγίου, άνοιξε τις πόρτες του την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013.
Η εγκατάσταση των 28.000 τετραγωνικών άρχισε να κατασκευάζεται το 2008, αφού κέρδισε ένα διαγωνισμό το 2005. Συνδυάζει αίθουσες δικαστηρίων, μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, αμφιθέατρα και έναν 64μ. ύψους πύργο γραφείων.
 
Η ήπιων τόνων παρέμβαση, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπλασης της περιοχής του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού στο West 8, η οποία περιλαμβάνει ένα πλήθος δημόσιων χώρων, από κτίρια μέχρι πάρκα, καθώς και εμπορικές επιχειρήσεις, όπως γραφεία και χώρους φιλοξενίας.
Εξωτερικά, το Δικαστήριο ολοκληρώθηκε το 2011, ενώ εσωτερικά διαμορφώθηκε πλήρως νωρίτερα αυτό το χρόνο.
Η όψη παραπέμπει στην εικόνα ενός δέντρου, σαν τις καρυδιές του Hasselt, το οποίο αναπτύσσεται εξωτερικά σε ένα πολυγωνικό μοτίβο. Το μεγαλύτερο μέρος της όψης θυμίζει το σκελετό ενός φύλλου, μια εικόνα που συναντάμε και στον εσωτερικό χώρο.
Το κτίριο, εκτός από τις υπέργειες λειτουργίες όπως γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων, βιβλιοθήκη, ρεσεψιόν, καφετέρια, αίθουσες δικαστηρίων, και το 4.692 τ.μ. αρχείο, διαθέτει και ένα υπόγειο πάρκινγκ 3.384 τετραγωνικών.
πηγή: all4me.gr
More from DrTeddy

Το χωριό που το… κατάπιε η φύση

Στις εκβολές του ποταμού Yangtze στην Κίνα βρίσκεται το Shengsi, ένα σύμπλεγμα...
Read More