Το παλιότερο τυπωμένο έγχρωμο βιβλίο ψηφιοποιήθηκε

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη του Cambridge έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες ενός βιβλίου του 17ου αιώνα με το όνομα «Εγχειρίδιο καλλιγραφίας και ζωγραφικής». Πρόκειται για το πρώτο τυπωμένο έγχρωμο βιβλίο, τόσο ευαίσθητου, που δεν είχε ανοιχτεί ποτέ και το περιεχόμενό του ήταν ένα μεγάλο μυστήριο.

Δημιουργήθηκε το 1633 και είναι το πιο παλιό παράδειγμα μιας τεχνικής που ονομάζεται πολυχρωματική ξυλογραφία, η οποία εφευρέθηκε από τον Hu Zhengyan. Η τεχνική βασίζεται στην εκτύπωση διαδοχικών εκτυπωμένων τετραγώνων, με διαφορετικά μελάνια, που δίνουν την εντύπωση μιας χειροποίητης εικόνας.

Το βιβλίο περιέχει οκτώ κατηγορίες που δείχνουν πουλιά, δαμάσκηνα, ορχιδέες, μπαμπού, φρούτα, πέτρες, ζωγραφιές με μελάνι και διάφορα άλλα θέματα.

Είναι τόσες πολλές οι αποχρώσεις που θεωρείται το κορυφαίο παράδειγμα του είδους.

oldest-colored-book-02 oldest-colored-book-03 oldest-colored-book-04 oldest-colored-book-05 oldest-colored-book-06 oldest-colored-book-07 oldest-colored-book-08 oldest-colored-book-09 oldest-colored-book-10 oldest-colored-book-11 oldest-colored-book-12 oldest-colored-book-13

More from DrTeddy

Οι 10 εντολές σε αυτο-φωτογράφηση που τις… αψηφά

64shares 62 0 1 1 Η φωτογράφος Anna Friemoth μεταμόρφωσε τον εαυτό της και...
Read More